Wedstrijden

De verslagen van iedere wedstrijd worden hieronder in volgorde vermeld.

De eerste transfer is binnen 


TAKAHIRA AKIMOTO heeft zijn goede prestaties verzilverd door een transfer naar OHL tot 2027. De optie werd gelicht waardoor Akimoto nu definitief van OHL is. Is hij de eerste van de nieuwe reeks? Joren Dom anderzijds verlaat de club. Andere geruchten werden nog niet bevestigd.

STVV geraakt niet voorbij OHL 1-1


Na een triestige eerste helft van beide ploegen waarin alleen STVV één pover kansje kon bijeen voetballen werden onze moedige supporters te weinig beloond voor hun laatste verplaatsing. De aanhoudende regen was een zegen voor de thuisgrasmat. (?) Na de pauze een idem triestige bedoening die alleen veranderde na de wissels bij beide ploegen. De thuisploeg bracht met Kaya, Keita en Bertaccini drie nieuwe spelers die toch het niveau opkrikten. OHL kon na 63 min. zelfs de eerste goede kans bijeenvoetballen. Even later kon Kaya zelfs de score openen met een fraai doelpunt. Nu greep Garcia in en bracht met Torsteinsson, Nsingi en Banzuzi nieuw bloed in de ploeg. Dat leverde meteen succes want Torsteinsson kon de gelijkmaker na een paar minuten scoren. Leuven was terug in de match en kon zelfs op voorsprong komen maar de thuisploeg werkte niet mee. Beide ploegen zochten naar een driepunter maar dat lukte niet. In de extra tijd konden beide doelpuntenmakers nog de overwinning binnen halen voor hun ploeg maar het was net niet. Dus was het afscheid van de Truiene Okazaki, ooit nog kampioen met Leicester, bijna het opwindendste moment van de avond. In de rangschikking verandert er voor beide ploegen niks want Leuven blijft op 3 punten van de thuisploeg. De TV commentator, zeker geen OHL fan, sprak zelfs van een Leuvense Hold-up. 't Is maar hoe je naar een match kijkt zeker? Voor ons eindigde het Japanse onderonsje op een billijk gelijkspel.

Ref: Arthur Denil                                                                                 Toeschouwers: ??


De Gantwooze grijpt naast de zege. 0-1

De thuisploeg had de PO2 winst al beet en kon zonder complexen deze match aanvangen. Heintje gooide eerder al zijn troefkaarten op tafel na het missen van de PO1 (jullie kennen dat verhaal) Een magere troost voor dit talentvol elftal dat eerder ook in "den dreef" kopje onder ging na twee doelpunten van Thieu Maertens. OHL had wat gekwetsten in de kern en kon hierdoor wat bijpassen. Deze verplaatsing op "moederkesdag" was eerder een formaliteit ware het niet dat al onze moederkes van PD een klein geschenk mochten in ontvangst nemen op de laatste busverplaatsing van dit seizoen. Een zonnig voetbalweer en weeral een onmogelijk aanvangsuur ten spijt was de groepssfeer bij PD in orde. De Gentenaars hadden niet gedacht dat een geslepen OHL hun een nieuwe nederlaag zou aansmeren. Na zes minuten kopte de vrijstaande Russo al overhoeks in de kruising en de thuisploeg zou dit niet meer te boven komen. Niet dat ze geen kansen kregen maar te onzuiver in de passing en telkens net niet. Ook OHL kon in de tegenaanval nog wat verzilveren maar het bleef 0-1. Beide ploegen toonden te weinig creatieve acties om meer doelpunten te scoren. Hein Vanhaezebrouck greep meteen na de rust in: Nurio, Hjulsager en Kums moesten in de kleedkamer blijven. Kandouss, Fernandes en Brown kwamen erin. Bij de Leuvenaars kwam Mueanta erop voor Nsingi. Deze kon zelfs de score verdubbelen na een Gentse misser waarna Maertens doorbrak en de bal panklaar in zijn voeten speelde. De misser hield de spanning in de match maar met wat (professioneel?) tijdgewin en het nodige verdedigende werk kon OHL een matig Gent afhouden.Gent bleef ook in de tweede helft druk uitoefenen, maar OH Leuven verdedigde zijn voorsprong goed en gaf weinig kansen weg. Niet scoren niet winnen dachten we. Zo haalden de Leuvenaars een nieuwe overwinning in deze PO2 zonder groots te spelen.

De podcast van spelers, trainers en de nieuwe CEO indachtig zijn we weer hoopvol voor de toekomst. Bovendien is zusterclub Leicester kampioen in Engeland en kan voorzitter Khun Top de gegeerde miljoentjes op zijn conto inschrijven. Of hij hiervan een deel op OHL zal investeren weten we niet maar het kan slechter. De nieuwe spelers worden nu al aandachtig gevolgd en de scoutingcel heeft wat goed te maken. Maar zoals op de koopjeszondagen moet je niet kopen om te kopen. De komende weken zullen meer duidelijkheid brengen in het OHL beleid en de verwachtingen die ze stellen. Het doel blijft waarschijnlijk hetzelfde.

Ref: Nathan Verboomen                                                 Toeschouwers: 9.000 ?


Een rare voetbalweek is achter de rug.

Een op zijn minst bewogen voetbalweek is voorbij. Real, weeral met veel geluk, haalde de finale van de CL. De supporters (?) van Standard boycotten de match en verknoeien het voetbalplezier van velen. Club Brugge grijpt naast de finale van de Europabeker na een mooie campagne en de OHL dames moeten de teleurstelling in de komende weken verbijten na verlies van de bekerfinale, nadien de 0-1 tegen Anderlecht en nu ook het kampioenschap weg na een nieuwe 0-1 tegen de Standard dames. Op drie weken is de mooie droom verdwenen. Je zou voor minder balen. Maar uiteindelijk is het "maar voetbal". Zovele dingen in het leven zijn belangrijker. Toch kan het voetbal je een boost geven en kan het een mooie ontspanning leveren. Het is maar in welke hoek je op dat moment staat denken we. Wie de film Oppenheimer zag weet dat een vallende bom geen onderscheid maakt tussen goed en kwaad.


De Rouches keren terug naar Luik zonder punten. 3-1


Zonder overdreven optimisme was deze voorlaatste thuismatch even onbelangrijk als de vorige. Niettegenstaande wil je je ploeg zien winnen en goed voetbal zien. Het Standard van de grote dagen was afwezig en Leko moest het stellen met een matige ploeg die hij nooit goed op de rails kreeg. Een onbestaande centrumspits (wie zoekt er niet naar een scorende?) matige middenvelders, een wankele verdediging en een jonge doelman. De euforie was ver te zoeken in de Luikse ploeg. OHL in zijn gekende opstelling met vele wissels na de pauze. Garcia laat duidelijk alle spelers hun kunnen tonen. Ceo Frédéric zal gelukkig zijn want hij verloor nog geen enkele match sinds zijn aanstelling. Na het Dames drama (verlies van de beker finale en nu ook tegen Anderlecht 0-1 in de laatste minuut waardoor alle trofeeën bijna onhaalbaar zijn) focus op het A elftal van de Heren. Dominant in de eerste helft maar scoren lukte weeral niet. Maertens vierde zijn 200 ste wedstrijd in de A ploeg, De Norre, de dag voordien nog matchwinnaar (0-1) voor Millwall gaf de aftrap van een aangename match. OHL dominant in de ganse 1e periode maar weeral een doelpunt aan de andere zijde bij de eerste halve kans van de bezoekers en tegen de gang van het spel in. Rust 0-1. Onze jongens hadden geen keuze en bleven het Standard doel bestoken. Een zwakke ref Smet gaf dan toch een vrije trap voor de rechthoek en Maziz krulde die heerlijk naast de paal in doel. De verdiende gelijkmaker gaf weer moed. Na de vervanging van Maertens en Mueanta door Nsingi en Torsteinsson ging het even vlot en vermeerderde de transferwaarde van Nsingi met 50.000 € omdat hij nu van op rechts zijn stunt van tegen Mechelen via links, over deed met een onhoudbaar schot en meteen een voorsprong op het bord 2-1. De VAR nam nu de aandacht over want een doelpunt van invaller Dom werd voor licht handsspel afgekeurd. Niet getreurd want even later kon Nsingi, diep gestuurd, een voorzet tot bij Torsteinsson brengen en deze lobde heerlijk de Luikse doelman. Hier kon de VAR niks tegen in brengen en stond de 3-1 voorsprong genoteerd. De Luikse fans sponsorden toen al OHL door hun bekertjes gratis op het veld te gooien. De Robocops moesten deze keer niet ingrijpen en Lowie zal met genoegen de bekertjes inzamelen. OHL had er een verdiende overwinning bij.

Ref: Wim Smet                                                                             Toeschouwers: 6.200??De dames grijpen naast de beker na een zwakke match. 1-1 (2-4 pen)


De OHL aanhang werd opgeroepen om talrijk aanwezig te zijn voor de bekerfinale die op "den dreef" gespeeld werd. Bij winst kon er door de "maskes" geschiedenis geschreven worden. Het mocht echter niet zijn want de Dames bezweken onder de stress die al dagenlang gecreëerd werd. Nochtans waren alle politieke partijen aanwezig om stemmen te ronselen in het vooruitzicht van de verkiezingen op 9 juni. Ministers, Schepenen, Burgemeesters en nog vele prominenten bevolkten de Corner om van deze bekerwinst gebruik te maken om hun kiezers te overtuigen. Het mocht niet zijn want de Brugse YLA vrouwen gingen met de trofee naar West Vlaanderen. OHL kan alleen in eigen boezem(s) kijken want na een overtuigende eerste helft en een 1-0 voorsprong was de buit zo goed als binnen. Meerdere kansen werden de nek omgewrongen en dat zouden de Lady's zich na de rust beklagen. Bij een eerste kans voor Brugge was het raak na een weggeefdoelpunt. De bezoeksters tapten hieruit de nodige moed om de twijfel bij de thuisploeg uit te buiten. OHL bezweek aan de externe druk, liet de tegenstrever in de match komen en kon geen kans meer bijeen voetballen. Zelfs in de extra tijd gebeurde er niks en in de penalty loterij moesten ze de kelk tot op de bodem ledigen. Een bibberende ploeg kon aan de traantjes beginnen na deze verloren kans. Met Anderlecht en Standard op het programma wordt nu ook de titel een vraagteken. Of kunnen ze toch de knop omdraaien?


Op 30 april vervangt Frédéric Van den Steen officieel Peter Willems als CEO.


Frédéric Van den Steen, met een succesvol Beerschot verleden kan zijn talenten tonen door OHL op het juiste spoor te zetten. Er wacht de nieuwe CEO aardig wat werk om de ploeg klaar te stomen voor een nieuw seizoen. De spelerskern aanpassen, de scouting op punt zetten, en de club doorlichten zijn taken waarvan we hopen dat ze OHL naar een hoger niveau brengen. Succes Fred.


OHL in hetzelfde bedje ziek op Mechelen 3-0


OHL speelde zoals op Westerlo één helft subliem en één helft ondermaats. Al van bij de aftrap namen onze jongens het initiatief en kwam er kans na kans om een voorsprong op het bord te zetten. Met voortdurend balbezit en vele kansen kom je er niet als je niet scoort. En daar is OHL nu juist ziek. Scoren lukt niet en dan weet je dat het doelpunt aan de overkant valt. Een 0-2 voorsprong bij de rust zou niet overdreven geweest zijn maar onze Whites draaiden met een brilscore. Na de pauze kwam een zeer zwak Mechelen beter uit de kleedkamer en verzilverde nu vele kansen. Schoofs toonde hoe het moet van uit de tweede lijn en maakte een mooi doelpunt van buiten de grote rechthoek. Dat kan gebeuren maar een bezoekende ploeg moet daar iets tegenover zetten. OHL onderging nu het spel en bij het eerste balverlies stond er al snel een 2-0 op het bord. Mechelen moest niet eens geweldig spelen om de drie punten thuis te houden. OHL vond geen antwoord op deze achterstand en onderging nu het aanvalsspel van de thuisploeg. Leysen toonde zijn kunnen maar tegen de strafschop had hij geen verhaal in de herneming nadat hij de eerste poging klasrijk stopte. Zelfs een eerredder lukte niet want in de extra tijd trapte Mueanta eerst op de paal en in de herneming op de doelman en een nieuwe poging van Brunes kende hetzelfde lot. Brunes heeft ondertussen de trofee van de meest afgekeurde buitenspeldoelpunten. Torsteinsson was aangever maar nu stond hij deze keer buitenspel. Het wil dus niet lukken voor onze Noorse spits. We kunnen Mechelen geen goede ploeg noemen maar met een 3-0 score heb je weinig recht van spreken. De Kakkers geloven nochtans dat ze Europees voetbal waardig zijn. De stadionomroeper had ook al een Maeske te veel uit want bij het afroepen van de toeschouwers (9.146) telde zij de TV kijkers erbij. De OHL supporters dropen ontgoocheld af en waren al even ziek als hun afwezige trainer Garcia. Een zwak seizoen kan zo nog lang duren met dit voetbal. Hopelijk trekken onze verantwoordelijken hun conclusies uit deze overbodige matchen. Of blijven we nogmaals blind? Tegen Standard moet het beter. Maar dat weten ze op "den dreef " ook.

Ref: Bram Van Driessche                                                  Toeschouwers: 6.500 ???


Westelke en OHL ieder één helft en één punt 1-1


Met een 7 op 9 bevestigde OHL de goede vorm en het feit dat stress toch de uitslagen beïnvloedde. Met een beperkte bezetting op de bus was deze overbodige wedstrijd alleen voor de harde kern voorbehouden. OHL, waar Garcia deze week zijn twijfels verkondigde voor een langer verblijf, (of is dat gazettenpraat?) laat zijn volledige kern spelen waar iedereen zich nu kan bewijzen voor volgend seizoen. Met 2 meer dan aangename wedstrijden achter elkaar was OHL in de winning "mood". En Mechelen is zaterdag al de volgende verplaatsing. Siebe (101) nam zijn spelers weer op sleeptouw voor een nieuwe overwinning. Maar deze keer was het spel te zwak om de 3 punten te claimen. OHL domineerde de eerste helft en kreeg verschillende kansen maar doelman Gillekens wou niet wijken tegen zijn oude ploeg. Het doelpunt viel aan de overzijde na een hoekschop en dat was de eerste kans voor de thuisploeg. Na de pauze kwamen de Kemphanen beter uit de kleedkamer en nu kregen zij kansen. Ook nu viel het doelpunt aan de overzijde. Mendyl trapte voor doel en Maertens schoof onder Gillekens binnen tot ergernis van deze laatste. Verder was het spel van beide ploegen zwak. OHL speelde met weinig ideeën en te ver uit elkaar. De lange ballen naar Brunes werden door Westerlo met de glimlach opgevangen. Zo bleven doelpunten uit. Opoku die inviel werd na 5 min alweer vervangen na een contact met de doelman en als diagnose "open beenbreuk". Een late domper van deze match.

Ref: Wesli De Cremer                                                                     Toeschouwers: 2.000


SIEBE 1 - 0(0) tegen STVV


Pas laat en versteld vernamen we dat onze peter Siebe Schrijvers zijn 100 ste match zou spelen voor OHL. Rap de kopjes bij elkaar, wat over en weer gebeld en het boeketje bloemen voor onze held was tijdig ter plaatse. Na de mooie overwinning tegen Gent was het vertrouwen op punt en zo speelde OHL zonder complexen tegen de ploeg in vorm STVV. De bezoekers hadden wellicht niet verwacht dat de thuisploeg zo een sterke eerste helft zou spelen. OHL domineerde de ganse helft en kreeg kans na kans zonder dat de Limburgers aan het Leuvense doel kwamen. Koita zijn harde schot bleef achterwege omdat de ganse hertimmerde verdediging snel druk zette en iedere aanval van de Truienaren in de kiem smoorde. Alleen de afwerking ontbrak en dat is niks nieuw. De doelman van de Kanaries kende weinig rust en had ook wat geluk dat het verdiende doelpunt uit bleef. Siebe stuurde voor zijn jubileummatch zijn troepen vooruit maar het bleef 0-0 tot na de pauze. OHL kon nu richting den dreef en dan kunnen onze mannen altijd iets meer. Met veel inzet en druk op de bezoekers bleef het wachten op de 1-0. Ondertussen had STVV iets meer balbezit en kon ei zo na nog scoren met een klutsbal die Tobe maar net voor de lijn kon klemmen. Zo zie je maar. Onze ploeg bleef echter aandringen en na een paar vervangingen aan beide zijden bleven de kansen komen. Uitgerekend jubilaris Siebe kon de bal afsnoepen en met een heerlijke pas Maziz bedienen die afwerkte zoals het moet. Een oververdiende voorsprong die nadien ook een oververdiende overwinning werd. Siebe zat toen al lekker te ruiken aan zijn bloementuil en te genieten van deze overwinning. Zonder de misstap tegen Mechelen had een van stress verlost OHL nu nog geen wedstrijd in de PO2 verloren.

Ref: Brent Staessens                                                         Toeschouwers: 6.500 ?


Gent gaat volop voor de Europa Play Off maar struikelt in den Dreef 2-1


Verrassingen zijn er altijd en dus was deze match er zo eentje. Tegen een tegenstander die net de PO1 mistte waren de voorspellingen niet hoog. Gent had meer te verliezen dan te winnen maar staat stevig op kop voor de Europa PO. OHL kon rustig deze match aanvatten zonder stress of bijkomende zorgen. Garcia is al volop bezig met de voorbereiding van komend seizoen en hoopt dat het bestuur nu zijn visie volgt en eveneens met ambitie om beter te doen uitkijkt naar de nodige versterkingen. De supporters blijven op post ook al is de inzet bijna waardeloos te noemen. Zelfs met de halvering van de punten is de achterstand onoverbrugbaar. Een lekker potje voetbal was daarom welkom en graag meegenomen. Het publiek wil ook wat. De PO3 wedstrijden bewijzen al dat er daar volop moet geknokt worden voor ieder punt. Gelukkig kon OHL deze storm ontlopen en rustig naar het einde toe spelen. De eerste 20 minuten was OHL nergens en moest bovendien nog Ricca vervangen na een hard kopduel. Het was zelfs dweilen met open deur om de 0-1 te vermijden. Tobe en de verdediging waren echter alert en Gent verzuimde het af te maken. Heintje (zie foto hierboven) kon niet geloven dat de voorsprong uit bleef. Maertens en zijn compaan Torsteinsson lagen echter op de loer en knutselden iedere tegenaanval ineen met snel opkomende backs en steun uit het middenveld. En Mathieu strafte ook nog de foutjes af van de Gentse verdediging tot ergernis van de Buffalo trainer. Onze doelman, die vele goede reddingen op zijn conto heeft, moet toch de kleine foutjes weggommen in de volgende matchen. Het tafelbiljart in de eigen rechthoek was weeral een flop en bezorgde de bezoekers ook nog de gelijkmaker. Tot ergernis van, deze keer het thuispubliek. Maar Mathieu bleef aandringen en speelt iedere week wat beter na zijn kwetsuur. Thieu scoorde nog voor de rust een tweede en die treffer zouden de buffalo's niet meer te boven komen. In de tweede helft bleef Gent de gelijkmaker nastreven maar het geluk was aan de OHL zijde want iedere poging werd verijdeld door een alerte verdediging. Brunes scoorde nog uit offside een derde treffer maar de VAR verbeterde de fout van de lijnrechter. Een bevrijd OHL haalde zo een mooie overwinning tegen Heintje en zijn spelers en kan hopelijk de volgende thuismatch met evengoed voetbal afsluiten.


Ref: Allaerts                                                              Toeschouwers: 6.800?


Weinig te winnen of te verliezen daarom 0-0


De weinige toeschouwers waaronder we toch minstens 3 PD leden konden opmerken waren zoals al de andere afwezigen naar een eindeseizoenswedstrijd aan het kijken. Geen animo in de vurige stede omdat de thuisploeg Standard een match zonder publiek moest afhaspelen. De afwezigen hadden deze keer gelijk want er viel weinig te beleven. OHL nam in beide helften het eerste kwartier voor zijn rekening maar Garcia zag weeral wat hij al wist, geen scorend vermogen. Standard bracht er evenmin wat van terecht met een logische brilscore aan de rust en dat zou ook de einduitslag worden. Kleine kansjes voor OHL zonder groot gevaar en als Standard dan al eens voor doel kwam was er Tobe die met en paar reddingen toch de nul kon houden. Niemand schiet wat op met deze uitslag maar dat is nu eenmaal het lot van deze overbodige PO2 omdat beide ploegen te weinig punten hebben om nog een rol van betekenis te spelen. Garcia kan zijn huiswerk maken van de weinig positieve momenten en zal zeker de nummers van de vervangers duidelijker moeten noteren na geklungel met het bordje. Wellicht zaten onze leden toen al in de kantine.


Ref: Bert Put                                                                                      Toeschouwers: 120


OHL verliest nu in de slotseconde. 2-3


Na de euforie van vorige match was het nu Mechelen dat in de slotseconden de overwinning binnen haalde. Hiervoor was er wel een foutje van onze doelman nodig. Tobe verkeek zich op een hoekschop waardoor de Kakkers alsnog met de 3 punten gingen lopen. We zaten toen al in min. 97. Garcia, die een aantal spelers de kans gaf, wisselde in de 2e helft 5 spelers waardoor OHL een 0-2 achterstand kon wegwerken in de laatste minuten. Een billijk gelijkspel leek in de maak maar werd alsnog weggegooid na een foutje van onze doelman, spijtig. Mechelen was zeker in de eerste helft de gevaarlijkste ploeg maar individuele foutjes bij OHL zorgden voor een achterstand. Slijmbal Slimani die iedereen ergerde hielp wel een beetje na een oerdomme 2e gele kaart. OHL kon met veel inzet de 2-2 scoren maar dat leek onvoldoende voor een punt. Zo werd de start van de PO2 gemist maar iedereen was ervan overtuigd dat het beter nu gebeurde dan 2 weken geleden. Dat de aanval versterking nodig heeft wisten we al. Nu werd het nog duidelijker. Hopelijk kan Garcia ook in de volgende matchen de pijnpunten nog beter beoordelen. Nadien is het aan het bestuur om de nodige stappen te ondernemen. Of blijven we blind.

Ref: Kevin Van Damme                                                           Toeschouwers: 6.500??


OHL stunt tegen KVM en speelt PO2. (1-0)


Spanning was er al vooraf want op den Dreef stond er veel op het spel voor beide ploegen. OHL én KVM hadden alleen genoeg met een overwinning. Onderaan moesten Charleroi op bezoek bij Gent en Westerlo thuis tegen Genk het onderspit delven wou OHL zich nog rechtstreeks voor PO2 plaatsen. Veel factoren die moesten lukken maar de voetbalgoden waren met ons. Met een grote zucht van al onze supporters werd een hopeloos seizoen afgesloten. Dit willen we niet meer mee maken en hopelijk is de nieuwe CEO samen met ons bestuur wakker geschoten. De scoutingcel mag nu wel deftig onder handen worden genomen, zoveel is zeker. Eind goed alles goed, wie zei dat ook weer. Het telefoontje van Poetin was dus overbodig. Geen nucleaire oorlog begonnen maar de ontploffing in min. 92 was er eentje dat een gans stadion uitschreeuwde en een ontlading om U tegen te zeggen. De Russische leider dacht al dat de premier van China, Nsingi, de eerste atoombom had gegooid. Gelukkig was dit niet het geval maar een 20-tal Stella vaten ontploften even later in alle OHL tribunes. Slechts weinig supporters geloofden er nog in in minuut 92, omdat ref Lardot en zijn team maar 2 minuten extra tijd gaf. Nachon, pas laat ingevallen, deed toen alle OHL harten gedurende een paar seconden stil staan maar nergens was er onrust. De Kakkers moesten eraan op welke manier dan ook. De streep die den Dreef deed ontploffen kwam er pas in de extra tijd. Een mooier einde kan je je niet voorstellen. Poetin kon gerust zijn slaap hervatten omdat de uitbarsting in Leuven geen bedreiging was voor de komende dagen. Tobe Leysen, die op Club Brugge zijn beste dagje niet had, was nu bij de pinken en maakte geen foutje. In de laatste stormloop was het dikwijls 3 tegen vijf in de OHL verdediging omdat alleen winst ons nog kon redden. Dat de 1-0 er pas in de slotseconden kwam zal geen enkele OHL supporter zich beklagen. In Mechelen was het alsof deze uppercut een heel seizoen teniet deed. Dat zal ons worst wezen. De Kakkers kunnen in de PO2 nu revanche nemen. Maar dat zal onze supporters niet verontrusten. Deze overwinning is na de zege in het eerste seizoen in de JPL tegen Anderlecht (2-1 in de laatste minuut) zeker de meest memorabele zege van OHL. Een opluchting voor iedereen die OHL minded is. Onze peter Siebe Schrijvers bevestigde de ontlading en het feestje achteraf in de kleedkamer. Nu kunnen we even genieten van dit mooie moment en vooral de zekerheid dat OHL ook volgend seizoen in de JPL league zal aantreden. De optimisten kijken al uit naar de transfers.

Ref:Jonathan Lardot                                                 Toeschouwers: 9.000??


In Club Brugge een afstraffing vermijden was dat het doel? 3-1


In de laatste 2 matchen van de reguliere competitie was het vooral hoofdrekenen en hopen op een misstap van de andere ploegen. Niet alleen voor OHL, want wij MOETEN de laatste wedstrijd thuis winnen tegen Mechelen om nog een kans te hebben om de PO3 te ontlopen. Met de kalender als maatstaf mogen Charleroi (wat een geluksploeg met 1 doelpunt in de laatste 4 matchen 5 punten verzamelen) en Westerlo GEEN punten meer halen. Charleroi met een verplaatsing naar het gekwetste Gent en Westerlo thuis tegen Genk dat alsnog de PO1 wil spelen hebben even moeilijke matchen als OHL dat Mechelen zonder punten terug naar de Romboutstoren moet sturen. Speculaties allerlei houden de spanning er in. En bij verlies van Westerlo is het doelpuntenverschil voldoende om Westelke onze plaats in de PO3 te laten innemen? De gele kaarten en bijgevolg de schorsingen bij beide ploegen wogen natuurlijk minder zwaar voor Club Brugge dat een ruimere kern en betere spelers in zijn rangen heeft. Maar Tobe Leysen, sterkhouder en puntenwinner in de voorbije matchen was in een offday. OHL speelde nochtans gedurende een uur voortreffelijk en was in deze periode zeker de evenknie van een onzekere thuisploeg. Club kreeg het eigen publiek tegen en was nergens. Maar als je kansen mist zoals Siebe en Mazziz voor de rust om een voorsprong op het bord te zetten dan wordt het moeilijk. Gelukkig was Pletinckx bij de pinken en 0-1. Maar Tobe dacht er anders over. Bij een onschuldige voorzet van Meijer liet hij de bal hopeloos over zich in de netten. Brugge nam het geschenk in dank aan. Rust 1-1. Na de pauze moest de thuisploeg wel komen maar nu legde Torsteinsson de bal panklaar voor Brunes die door zijn misser vele Leuvense supporters de haren uit het hoofd liet trekken. Club voelde de onmacht van onze spitsen en ging een versnelling hoger. Bij een vrije trap van Vanaken was Tobe weeral te laat en nu stond het 2-1 i.p.v.1-2. Even later voltooide Leysen zijn hatrick van missers en blauw-zwart zat op rozen 3-1. Niet scoren en doelpunten weggeven is voor elke ploeg een nachtmerrie. De stunt tegen Mechelen waar weinigen nog in geloven is de enige uitweg. In Den Dreef is alles mogelijk maar niet op de manier van tegen Club. De positieve supporters geloven er nog in. Zelfs in de PO3 spelen we nog 6 of 8 wedstrijden maar wij spelen er liever nog 10 in de PO2. Wat er moet gebeuren las u bovenaan al.

Ref: Jan Boterberg                                                                 Toeschouwers: ???


Nieuwe CEO is gekend.

Frédéric Van den Steen is de vervanger van Peter Willems. (foto hierboven)

De 53-jarige Frédéric Van den Steen heeft veel ervaring opgedaan bij verschillende grote sportmerken. Zo was hij commercieel directeur bij JAKO, Joma Sport Belgium, Masita Sportswear en Jartazi Teamwear. Ook bij Brightboard was hij commercieel directeur. Sinds april 2021 was Van den Steen CEO bij Beerschot. Na drie jaar aan het roer bij de traditieclub uit Antwerpen maakt hij nu de overstap naar OHL. Daar is er veel werk aan de winkel maar we hebben het volste vertouwen dat dit lukt.


Union de ongenaakbare leider speelt slim de match uit. 0-2


Nog voor de aftrap bekleedde OHL de minst aangename dertiende plaats in het klassement na de hold-up die Charleroi pleegde in Westerlo waar het uit één kans genoeg had om met de drie punten terug naar het zwarte land te keren. (0-1) Westelke anderzijds kon uit 8 grote kansen geen doelpunt puren en bleef met lege handen achter. Hierdoor heeft OHL niet genoeg aan 2 punten om de PO3 te ontlopen. Minstens één overwinning is er nodig en wellicht veel geluk. De gelijke spelen tegen Charleroi en RWDM breken dus zuur op voor onze geliefde club. Tegen de leider speelde OHL wel met een lovenswaardige inzet maar dat bleek niet genoeg omwille van de efficiëntie die de Brusselaars toonden. We maken al de bedenking, waarom speelde OHL zo niet tegen Charleroi en RWDM? De Unionisten toonden veel maturiteit en wisten slim alle kneepjes van het vak te hanteren. Bij iedere aanraking bleef er ergens wel een bezoeker op de grasmat liggen waardoor de medemaats hun egelstelling konden innemen en vrij ademen. Dat kan je ze niet kwalijk nemen. Bovendien scoren ze met veel gemak uit de weinige kansen die ze konden versieren. OHL speelde met veel inzet maar de veelvuldige domme foutjes maakten het verschil. Iedere inworp duurde veel te lang en een paar ingestudeerde "floppen" zorgden voor hilariteit bij de supporters. Union anderzijds gooide snel in en tikte bij momenten de bal ongrijpbaar rond. Scheidsrechter Visser bleek opmerkelijk gul voor de kopploeg. Hij stopte graag zijn blauw-gele "stoefferke" dieper in zijn bovenzak toen Burgess zijn tweede gele kaart verdiende. Bij ieder fout tegen OHL moest de bal precies op de centimeter op de plaats liggen zodat een snelle tegenprik onmogelijk was. De spelers konden alleen mondig klagen zonder gehoor. Als kopploeg verdien je bescherming maar niet op deze manier dachten we. Nog voor de rust kon Union uit een hoekschop met geharrewar scoren. Onze Whites kregen eveneens een aantal kansen maar lukten geen doelpunt. Na de pauze en een aantal vervangingen op het einde waren de bezoekers weeral sneller op de bal en duwde het onze ploeg nog dieper de put in na het 2e doelpunt dat eerder onverwacht uit de lucht viel. De fiere leider kon zo met de drie punten naar huis en bezorgde onze supporters een bijkomende ontgoocheling waar ik eveneens in deel. We hebben nu 2 matchen waarvan er minstens één moet gewonnen worden. Wie gelooft er nog in? of is de PO3 ons lot? Hoe geraken we uit dit slop? In Brugge en Mechelen geloven ze in een overwinning, wij in een stunt.


Ref: Lawrence Visser                                                     Toeschouwers: 8.500 ??


RWDM, OHL én de supporters bibberen tot het einde. 1-1


De PO3 ontlopen leek een nachtmerrie voor beide ploegen. De talrijke verkeerde, onverzorgde passes en balverliezen brachten niet het topvoetbal waar iedere supporter van droomt. Goede wil was er aan beide zijden maar het schrijnende gebrek aan kwaliteit kon je niet over het hoofd zien. Hierdoor was er nooit goed voetbal te zien en dat hadden we al verwacht. De belangrijkheid van deze match was voor beide ploegen te groot om er een spectakelmatch van de maken.  OHL was wel de evenknie van de thuisploeg maar iedere kans werd de nek omgewrongen en zo werd het een vertoning om snel te vergeten. Ondanks de steun van de talrijke supporters was voorzichtigheid geboden in beide kampen. Weinig hoogstaand voetbal en toch een voorsprong op het halfuur voor de Brusselaars na zwak verdedigen. Gelukkig kon Pletinckx met een mooie kopbal de hoekschop van Maziz binnenbuffelen en de gelijkmaker op het bord prikken. Na de pauze eenzelfde spelbeeld met twee bibberende ploegen. Nagelbijtende supporters bleven hopen op een overwinning maar ook de vervangers konden weinig animo brengen. Torsteinsson kon nog twee maal dreigen met een afgeblokt schot en een streep op de paal. Maar ook dat was te weinig om een driepunter te verdienen. De manier waarop was nochtans niet het belangrijkste. De weinige kansen van de thuisploeg werden klasrijk opgevangen door onze doelman Leysen die ook nu alert was bij iedere aanval van de Molenbekenaren. Garcia droomde nog van een scorende spits maar zag zijn droom uiteenspatten bij het ontwaken. Zo eindigde deze match met een teleurstellende draw waarmee niemand vrede kon nemen. Op de terugweg was de politiebegeleiding, die onze bussen door de avondspits loodsten tot aan de afrit Leuven, het gespreksonderwerp van de dag. Over het bleke voetbal van de namiddag werd er al lang niet meer gesproken. Er was trouwens weinig stof om hierover te spreken. Met nog drie toppers op het programma blijft het wellicht bibberen tot de laatste match. Tenzij onze achtervolgers telkens puntenloos blijven.

Ref:  Lothar d'Hondt                                                       Toeschouwers: 4.000 ?


De Carollo's houden stand met tien. 0-0


Voor de wedstrijd stond OHL één belangrijk plaatsje boven Charleroi omdat het doelsaldo (-10) beter was dan dat van de bezoekers (-17), maar met gelijke punten. Beide ploegen wilden dus zeker niet verliezen en dat beloofde geen goed voetbal. Het oordeel en de beslissingen van de ref zijn dan weeral belangrijk want de broertjes Bayat kennen maar al te goed de voetbalkneepjes. Trainer Mazzu eerder binnen gehaald als wonderman kreeg er zelfs rimpeltjes van. In een potige eerste helft gebeurde er weinig behalve een aantal fouten die geel verdienden. Beide ploegen hadden hun deel hierin maar Charleroi mocht afsluiten met een man minder na een 2e gele kaart voor Camara. OHL moest dus op zoek naar en doelpunt om tegen 10 man de match te beslissen. Met lateraal voetbal, weinig infiltratie, slechte voorzetten en gerichte doelschoten moesten we vrede nemen. Niks opbeurends te beleven en een bezoekende doelman die geen 2 ballen moest pakken en bovendien bij iedere fase tijd kon winnen. Buiten een doelpoging op de lat in de eerste helft, kon OHL geen bal tussen de palen krijgen. De Zebra's verdedigden hun puntje en behielden de nul tot het eindsignaal, wat niet onverdiend was. Twee basis spelers moesten nog gekwetst het veld verlaten maar OHL kon hier geen voordeel uit halen. Zo eindigde de match zoals ze begon en verlieten onze supporters nogmaals ontgoocheld het goed gevulde stadion. Met een bang hart reizen we volgende week naar RWDM maar iedere OHL supporter vraagt zich al af hoe we daar tot scoren zullen komen. De optimisten zullen zeggen dat niet verliezen op de eerste plaats kwam maar met een overwinning zou OHL een grote stap naar het behoud gezet hebben. Nu blijft het twijfelen en hopen om de PO3 te ontlopen. Spannend blijft het zeker tot de laatste match. Hopen doen we allemaal. Voor de wedstrijd defileerden al onze jeugdploegen voor het grote publiek. En het is een feit dat we met de jeugddag nog nooit een wedstrijd wonnen, ook nu niet dus. Stof voor de pessimisten.


Ref:Nicolas Laforge                                                                     Toeschouwers: 9.200


Standard zet opnieuw druk op OHL 1-0


OHL zakte vol vertrouwen af naar de vurige stede na een paar knappe uitslagen. Toch was het een wedstrijd tussen 2 bange ploegen die niet wilden verliezen. Degradatievoetbal is het juiste woord. Beide elftallen wachtten bang af en namen weinig initiatief. De kansen waren dus schaars maar een opvlieging van O'Neill was voldoende om de score te openen. Tegen zijn harde knal had zelfs Leysen geen verhaal want de bal week volledig af in de winkelhaak. De thuisploeg kon nu afwachten en dat deden ze ook. OHL was echter te onmondig en voetbalde met te weinig gevaar. Leysen moest zelfs een tweede doelpunt vermijden met een mooie safe. Na de pauze en met hetzelfde vertoon kon OHL een paar hoekschoppen versieren zonder Bodart in verlegenheid te brengen. De Rouches namen geen risico en hielden de bal in de rangen. Na een aantal vervangingen en wat meer offensief risico kon OHL toch wat halve kansen creëren. De schoten van Brunes en Nsingi waren niet juist gericht en de thuisploeg zag dat graag gebeuren. Standard kon zo een verdiende overwinning behalen zonder veel inspanning. Ref De Cremer was ook weinig meewerkend en bestrafte te pas en te onpas een aantal fouten waardoor het spel veel stillag en er weinig animo of mooie voetbalfases te zien waren. OHL weet wat er te doen staat en zal volgende week uit een ander vaatje moeten tappen om de drie punten thuis te houden tegen de andere Waalse ploeg uit Charleroi. Weinig bemoedigend was de houding van de Leuvense supporters die altijd een voorbeeld zijn maar nu op ongeoorloofde manier met elkaar op de vuist gingen na de match. Om uw ploeg te steunen moet je ze ook in slechte (lees verlies) omstandigheden blijven aanmoedigen. Met elkaar ruziën is niet de juiste manier.

Ref: Wesli De Cremer                                                              Toeschouwers:


Weer een stap dichter in Westerlo. 0-3


De thuisgoden hadden het voorspeld 0-3 in minuut 15. Ik pende deze uitslag ongeloofwaardig maar gehoorzaam op de buspronostiek en .... Jackpot. Dat het eerste doelpunt al na 1 min. 20 sec op het bord stond vond ik niet erg. Alle nuchtere(?) supporters weten ook wel dat er nog niks klaar is. De weg is nog lang maar deze deugddoende driepunter brengt ons toch wel een grote stap vooruit na de eerdere malaise. Met 11 op 15 zou menige club tevreden zijn. En wie haalde er de laatste tijd zoveel punten? Het behoud verzekeren is prioriteit en vermits de zo gegeerde spits er in de wintermercato niet kwam was de onzekerheid nog niet verdwenen. Man van de match en zeker man van de maand, Tobe Leysen, veroverde de harten van, vooral, de vrouwelijke fans. Na de vroege 0-1 redde hij knap iedere poging van de Kemphanen die wellicht nu ook aanvoelen wat onze supporters voor een paar weken geleden aanvoelden, onzekerheid, ongerustheid omdat de veilige 12e plaats voor hen in het gedrang komt. Eigenaardig genoeg staat OHL nu op deze plaats die recht geeft op de PO2. Deze plaats behouden zou een hele opluchting betekenen voor al onze trouwe supporters die weer massaal steunden in de Kempen. Westelke anderzijds zit met de gebakken peren en voelt meer dan ooit de adem van de achtervolgers. De OHL supps die waarschijnlijk een fenomenaal weekend beleven mogen even genieten. De verplaatsing naar Standard wordt er weer een om naar uit te kijken. Ene Toine, die-hard supporter sinds de late oorlogsjaren, voorspelde dat de waalse ploegen niet zullen zakken en dus moeten we volgende week zijn voorspelling tegenspreken met minstens één puntje bij de Rouches. Een nieuwe overwinning zal onze kassier niet graag horen tussen zijn Luikse vrienden. Wij duimen natuurlijk om hem te jennen. Wat de aanwinsten betreft is het nog te vroeg om te oordelen. Shlomo maakte weinig indruk en zijn vervanger Russo liet zich meteen gelden. Goed positiespel, kopbalsterk en strijden voor iedere bal. We hopen op een bevestiging hiervan in de komende wedstrijden. Akimoto, aangetrokken als linkshalf, is moeilijker te beoordelen. En als Maertens zijn vorm terug op peil is kan hij weeral bij de eerste baltoets scoren zoals gisteren waarmee hij meteen ook de thuisploeg lam lag. Bij iedere gevaarlijke poging van de Kemphanen toonde Tobe dat hij in het Kuipke en nul wou houden. In de heenmatch zat hij nog op de bank en stond Westerlo op de laatste plaats. Dat is nu even anders. Ik neem alvast mijn talisman mee naar de vurige stede. De pronostiekers zijn gewaarschuwd. En voor een lege drankkaart verklap ik de uitslag. Jullie gaan toch massaal mee nu we 6 op 6 haalden? Een derde opeenvolgende overwinning, daar mag je nu al een week van dromen. De Woole moete der on.

Ref: Jan Boterberg                                                        Toeschouwers: 4.500


Op de valreep nog een verdedigende middenvelder.


Manuel Osifowerd op de valreep nog aangetrokken. Deze 20 jarige verdedigende middenvelder komt over van KV Oostende Een aanvallende versterking zat er dus blijkbaar niet in.

Anderzijds vertrekt Raz Shlomo na een half jaardefinitief naar Maccabi Tel Aviv in Israël.


2e aanwinst van de wintermercato is een centrale verdediger.


Franco Russokomt de ploeg versterken en komt over van het Bulgaarse Ludogorets. Deze centrale verdediger is 29 jaar en heeft 20 wedstrijden gespeeld voor de Bulgaren waaronder 6 Europese wedstrijden. Voordien was hij al 8 jaar actief in Spanje. Franco komt op huurbasis tot eind van het seizoen met een aankoopoptie.


De Limburgers met lege handen naar Genk. 2-1


De match in Genk moeten we nog herspelen gezien er een speler van Genk in de rechthoek stond bij het trappen van de penalty. De ploegen in de onderste regionen pakken allemaal regelmatig punten en hierdoor wordt onze toestand steeds kritieker. OHL supporters moeten er mee leren leven en beseffen dat er een zware PO3 voor de deur staat. Onze scouting was blijkbaar ondermaats en misschien moeten we hier al eens ingrijpen. Het huidige voetbal is van "we willen wel maar we kunnen niet" en hierdoor gaan we geen stap vooruit. Het is bijna iedere week balen na, tegenslag, te zwak of onvoldoende. Alleen met veel geluk kunnen we nog de play down vermijden. Zelfs de grootste optimisten beginnen te twijfelen.

Dat was allemaal doemdenken vooraf. Na de moeizame maar verdiende overwinning ziet de hemel er weer helemaal anders uit. Deze overwinning ging niet zonder slag of stoot. Het klasrijke Genk moet in eigen boezem kijken na deze nederlaag. Beide ploegen startten met het idee dat 2 op 6 onvoldoende was. OHL had zeker meer de punten nodig dan de Limburgers maar in de eerste helft was daar weinig van te merken. Beide ploegen wilden niet verliezen en speelden op deze manier. Ieder elftal had één kans in de eerste helft en een paar akkefietjes waren de enige momenten van opwinding. Na de rust kwam Genk dan toch op voorsprong en zagen de OHL supporters de bui al hangen. Hoe gaan wij een doelpunt maken dacht iedereen toen. Voetbal is echter onvoorspelbaar en na de late gelijkmaker voor een fout op Maziz en de logische strafschop veranderde het spelbeeld plots. Garcia verving drie spelers en de aanvallende impulsen deden de bezoekers twijfelen. Bij een laatste aanvallende spelfase trapte een tot dan zwakke Pletinckx, onverhoopt maar niet onverdiend, de 2-1 tegen de netten. Euforie bij de thuisaanhang maar de Genkse spionkop had zijn laatste vuurpijlen al verkwist op het Truidense kunstgras. Zo kon onze ploeg nog eens de drie punten thuis houden en de trouwe aanhang belonen. De twijfel en de zwakke resultaten zijn voor even in de lappenmand verzeild geraakt. Kunnen we op Westerlo opnieuw stunten en de wederopstanding inluiden? Toch nu even genieten van deze overwinning zou ik zeggen. Zaterdag zijn we paraat. Jullie toch ook?

Ref: Brent Staessens                                            Toeschouwers: 6.900


Kortrijk trekt de strop dicht. 0-0


Deze verplaatsing was nog belangrijker dan vele andere omdat dit de start van de redding moest worden. Kortrijk versterkte zich in de winterstop op vele plaatsen omdat de nieuwe buitenlandse investeerders daar begrepen dat dit de enige mogelijkheid was om in 1A te blijven. Voor hen was de overwinning een absolute must. (ik denk voor ons ook) In de heenwedstrijd kregen we al wat geschenken van de rood-witten en haalden we onze eerst clean sheet. De nieuwe trainer van de kerels, Alexandersson, kondigde al een kleine oorlog aan op een drassig veld. OHL was dus gewaarschuwd. Na de zege op Standard was er voor de thuisploeg geen betere motivatie en spits Avenati heeft weinig kansen nodig. Uiteindelijk werd het een

NUL over de ganse lijn. We hebben zeker de moedigste supporters want om naar dit voetbal te kijken moet je echt moedig zijn. Geen ideeën, geen enkele trap op doel, zwakke en onbegrijpbare vervangingen en zo kan ik nog een tijdje door gaan. Zo sta je op de juiste plaats in de klassering. Kortrijk kreeg nog de beste kansen. Een kopbal van Avenati meesterlijk gered door doelman Leysen en een trap op de paal na weeral zwak verdedigen. De enige winterversterking bij ons op de bank. Welk nut of doel heeft deze transferperiode? Als supportersclub kan je zo niemand motiveren om mee op verplaatsing te gaan en ben je gedoemd om de verliezen te aanvaarden. Tegen wie wil of beter gezegd kan je punten pakken met dit zwakke voetbal? Positief kan ik alleen vermelden dat onze doelman samen met Ricca en Banzuzi de enigen waren op niveau. In de PO3 komen we nu zeker terug naar Kortrijk. Wie wil er dan nog mee? Met bedroevend voetbal, meestal achteruit, en vooral zonder dreiging vooraan, kan je niks forceren. Onze supporters blijven positief maar stilaan krijgen ze er genoeg van. Geen spits die een doelpunt maakt en dan nog zwakke invallers inbrengen was ons deel. Genoeg stof om een ganse en tijdens een lange verplaatsing op de terugweg te bespreken. Maar niets helpt. Mogen we dan echt niet dromen van een 6 op 6 of beter een 9 op 9? Onze supporters verdienen veel beter en dat hebben we al meermaals vermeld. Genk wordt onze volgende uitdaging. En wie weet.


Ref: Nicolas Laforge                                                  Toeschouwers: 6.200


Antwerp moet zich alleen in de slotfase inspannen. 2-3


De opstelling liet al meteen vermoeden dat de competitie voorrang krijgt. Niet verwonderlijk natuurlijk nu de voorlaatste plaats een feit is. Een vroege voorsprong via Maziz is dan goed mee genomen. Maar via een strafschop en een fraaie goal van Janssen stond er na 18 min al 1-2 op het scorebord. Met 35% balbezit vele slordigheden en slechte passen kom je niet dichter. De voorsprong van Antwerp aan de rust was daarom volledig terecht. Na de rust eenzelfde spelbeeld. Nu deelt Pletinckx cadeautjes uit en 1-3. Wil je wel verder in de beker denk je dan. Al het positieve van tegen Anderlecht naar de vergeethoek. OHL sukkelt verder. Wat verandert er tegen Kortrijk? De onmondigheid van OHL was schrijnend ook al kon Maertens nog even spanning brengen tegen een matig Antwerp. Zo plaatst zich de minst slechte ploeg voor de volgende ronde.


Patris redt Anderlecht met Lucky goal. 1-1


Toen ze bij aankomst al een mauve bandje rond mijn pols bonden in het hotel voor de all-in had ik een voorgevoel. De sneeuw stelde al het verlies van Antwerp uit dus moest het maar tegen de Brusselaars gebeuren. Op vakantie en dan deze match missen. Dus tablet in de aanslag. Na 10 min vloog de eerste “Estrella” al in de lucht toen OHL op voorsprong kwam. Na 20 min hadden alle bezoekers al een streep in de onderbroek maar Maziz weigerde om van dichtbij de match vroegtijdig te beslissen. OHL domineerde de verdere eerste helft, had nog betere kansen, maar moest met een karige 1-0 naar de koffie. Zoals gevreesd en ook al eerder gebeurd, heeft de tegenstander niks te verliezen en kruipt OHL achteruit. De ballen worden weggetrapt en er is geen balbezit of voetbal meer. De handige wissel bracht hier pas verandering in nadat Patris ex-OHL met een ongeziene Lucky bal de gelijkmaker had binnen getrapt. Op een paar prikken na bleef de spanning tot het einde. Anderlecht moest absoluut winnen maar bracht veel te weinig om dat te rechtvaardigen. De smeekbeden voor een penalty waren overdreven en zoals bij alle topploegen vergat de ref de rode kaart te trekken. OHL moest zich zo tevreden stellen met 1 puntje en een dubbel gevoel.

Ref: Bram Van driessche                              Toeschouwers: 9.100Pigeon D'Or wenst alle leden en supporters een gelukkig nieuwjaar en vooral betere uitslagen van onze ploeg in 2024. Wij blijven er in geloven tot op het einde, jullie toch ook?

Eerstvolgende match is tegen Antwerp voor de Croky cup op 17 januari.


De Panda's inhalen was de boodschap. 3-0


Na de zwakke prestatie op Gent en de daaropvolgende commentaren van supporters en de coach moest OHL met het mes op de keel spelen om nog voor het einde van het jaar drie belangrijke punten te oogsten. De wintermercato blijft nog de enige hoop op het vermijden van een ramp. De Kerstmarkt achter de tribune was de ultieme gelegenheid om je gemoed wat op te fleuren voor deze match. Onze vrijwilligers waren paraat om een lekkere Brusselse wafel te bakken, escargots te serveren en een lekker kerstbiertje te schenken voor de supporters. De spelers waren toen al aan het mediteren over de komende match. Gelukkig kwamen deze niet langs want al snel, na de mooie overwinning, was onze stand al uitverkocht. Nochtans was er voldoende drank en eten aanwezig om deze markt tot een goed einde te brengen. We kunnen dus niet anders dan onze parate medewerkers een medaille te schenken voor inzet en vlotte verkoop. De versiering van onze stand door de "maskes" was top voor een kerstmarkt, de escargots vielen weeral in de smaak en het kerstbier was al "uitverkocht" nog voor de aprés Ski van start ging. Tussenin was er ook nog voetbal en de ploeg uit de Oostkantons, één van mijn favorieten moest er aan geloven. Torsteinsson knalde al na 2 min. heerlijk in de winkelhaak zoals we het graag zien. OHL dolde de ganse eerste helft met de Panda's en mits wat meer kwaliteit was deze match al bij de rust beslist. Een slome Maziz kon toch na een slim pasje van Brunes een tweede ei in de korf van Eupen leggen. Eupen kreeg slechts 1 kansje na zwak verdedigen en een vrijschop op de lat. Na de rust kregen onze supporters het wel op hun "(H)Eupen" want OHL speelde met vuur. Een gebrek aan kwaliteit bij de thuisploeg zorgde er voor dat de bezoekers nog hoop hadden en bij de bezoekers was het omgekeerd. Tegen een betere ploeg zou OHL minstens 2 doelpunten slikken na de koffie maar een (gelukkig maar) alerte doelman Leysen wou zijn clean sheet bewaren. Waarom onze ploeg zijn aanvalslust plots achterwege liet is een raadsel. De bibber momenten herrezen ook al knalde Schrijvers nog een vrijschop op de lat. Pas in de laatste minuten en na vele wissels kon Mueanta de bevrijdende 3-0 op het scorebord zetten. Het Leuvense publiek kon na vele weken onrust eindelijk nog eens vieren. Wij vinden het een nieuwe en noodzakelijke stap richting behoud maar de weg is nog lang. Voor het vertrouwen is het alleszins een opsteker maar het doel verandert niet. Hopen op versterking is één. Ze vinden is twee. In de Oostkantons is de onrust nu hoger dan bij ons want wij kijken al vooruit, terecht of niet?

Te vermelden: een enig mooi doelpunt van Torsteinsson en het wereroptreden van Maertens.

Ref: Brent Staessens                                                       Toeschouwers: 6.300


De Buffalo's spelen kat en muis. 4-0


Als we de beste supporters niet hebben dan toch de moedigste. Want om naar dit voetbal te kijken moet je echt moedig zijn. De bezetting van de supportersbussen liegt er niet om. 13 een ongeluksgetal dachten we al bij vertrek. Op de terugweg wisten we het zeker. We konden genieten van het mooie stadion, de onverwachte vrijheid op de Brusselse ring en het koude bier op de bus. En als je nog niet ziek mee reisde was je dat wellicht wél op de terugweg. De gekende opstelling aan de start en bij Gent moest Heintje deze keer zijn Christus armen niet openen. Een fel overroepen (volgens mij althans) Orban die een prijskaartje van 35,45 of 55 miljoen heeft was een schim van zijn medemaat Fofana waar IK mijn geld zou op zetten. Gelukkig maar zou je zeggen want als den Orban zijn prijskaart zou waar gemaakt hebben waren de eindcijfers veel hoger. Knullig missen en met een leeg doel er nog naast trappen, ik denk dat ik gelijk krijg. Snel verkopen voor die prijs. Maakt natuurlijk de rekening van ons aller geliefde clubje niet. Daar was het huilen met de pet op. De druilerige regen die we allemaal trotseerden en de felle stormwind was onze bondgenoot niet want geen enkele bal van ons werd in het doel geblazen. Dat was wellicht de enige manier om aan een doelpunt te geraken. En als onze blonde Noorse god en neef van, dan toch een kans kreeg ..... hvordan far jeg det inn? (gebruik uw google vertaler eens) zei hij. De inzet was er wel, de kwaliteit niet. Nsingi was de enige die een grote kans kreeg maar vermits Heintje in de vorige weken al zijn klaagzang op de VAR had geoefend wilde deze geen strafschop toe kennen. Wellicht terecht. Na drie minuten was het al prijs en kon Samoise vrij overhoeks inkoppen. De nul houden lukt weeral niet denk je dan. Orban had toen al medelijden met zijn onbegrijpelijke missers en Cuypers trof de paal. Onze doelman schudde voor de rust nog 2 parades uit zijn mouw om met een gevleide 1-0 naar de kleedkamer te trekken. Wij volgden de uitslag van de Gentse tombola, de enige ontspanning. Dom zocht in de kleedkamer nog altijd naar zijn tegenstrever die hem dol draaide. Na de pauze hoopten we op wat verbetering maar na een paar minuten kreeg de ongrijpbare Fofana zo veel ruimte, die hij zelfs niet nodig had, om de 2-0 in te trappen. Wij hoopten toen al op "een kans" voor OHL. Voor de wintermercato waar we zeker versterking moeten aankopen, verwijzen we naar onze scoutingcel. Misschien moeten we eerder daar wat nieuw bloed zoeken. Bij Union bv. want een Undav, Boniface of Amoura zijn zeker nodig om dit zwalpende OHL naar de redding te trappen. In Eupen denken ze nu ook al 't is van moeten en onze enige kans. Na nieuwjaar resten er nog slechts 10 wedstrijden waar je er 5 moet van winnen. Als je er in 19 matchen slechts 3 kan winnen is de boodschap wel duidelijk. Daar moet je niet voor studeren. Op de kerstmarkt tegen Eupen kan je al ons lekkere winterbier komen proeven en een warme wafel nuttigen vanaf 14u. Stand nr 4 bij Pigeon D'Or. Breng uw vrienden, familie, buren en klasgenoten maar mee en als je het voetbal niet wil zien zijn er 2 manieren. Je blijft tijdens de match daar aan den toog hangen of ge drink genoeg winterbier zodat ge slaapt. Wij gaan toch kijken want deze overwinning willen we niet missen.

Ref: Bert Put                                                                Toeschouwers: 11.800


De Vereniging is altijd een taaie tegenstander. 1-2


Het potige voetbal met veel inzet ligt OHL meestal niet. Cercle won al veel punten door dit krachtige voetbal en wou na twee verlieswedstrijden weer aanknopen met een overwinning. Deze ploeg loopt niet over van talent maar met veel inzet kan je veel bereiken. Dat er hiervoor soms wat over de schreef gevoetbald wordt nemen ze erbij. OHL, in nauwe schoentjes na 1 op 18, kon beter hopen op een 6 op 9 om uit de gevarenzone te geraken. Maar mijn kennis van de Vlaamse Schlagers herinnert me aan een liedje met de tekst "dit is het einde, dat doet de deur dicht hier zijn geen woorden voor ja dat is tra la la" van ene Johnny Hoes dacht ik. Het te kort aan klasse in onze ploeg was de zure appel want met wat preciesheid bij een aantal korte passes stond het zeker 3-0 aan de rust. Cercle kon geen vuist maken tegen een ontketend OHL maar de afwerking was weeral ondermaats. Brunes en Nsingi liepen zich letterlijk te pletter op de taaie verdediging van de Westvlamingen. Hierdoor hielden de bezoekers moed om de 2e helft aan te vatten met een "slechts" 1- 0 achterstand. Bij OHL was de inzet top en de afwerking flop. Als je onderaan staat is het geluk dan ook niet aan je zijde dat hadden we al eerder ervaren. Cercle had niks te verliezen en vermits OHL het verzuimde om de doodsteek toe te dienen bleef het weeral spannend. Uit een onmogelijk floddergoal viel de gelijkmaker waardoor The Whites onzeker werden. Ref Vergoote smeerde onze ploeg ook nog bij iedere fout een kaartje aan en de Bruggelingen mochten hier van geluk spreken dat zij meerdere malen ontsnapten. Dat was echter niet de oorzaak van het verlies. Onze aanval won zelden een kopbalduel tegen de grote bezoekende verdedigers die op geen foutje keken. Je voelde het zo aankomen en iedereen dacht al " het zal toch niet waar zijn" maar ja, in min. 92 nog een betwistbare strafschop waardoor de bezoekers nog op een diefje met de 3 punten gingen lopen. En ja, het was Dom. Handsspel na een duel en bal op de stip. Het Leuvense protest in de vuilbak. OHL blijft achter met een zoveelste kater en een 1 op 21. Het is alsof je het scenario al op voorhand kent en de zoveelste ontgoocheling een normale zaak is. Hoe moet het verder? Tegen wie gaan we nog punten pakken? Komt het geluk ook eens naar onze zijde? De PO3 lijkt nu al een feit en zonder "enorme" versterking komt het niet goed. Ik denk dat iedereen het hier al mee eens is. Heintje wacht ons al op met de glimlach.

Ref: Jasper Vergoote                                           Toeschouwers: 6.500?


1/4 fin. Croky cup op woensdag 17 jan om 18u45 tegen Antwerp.

Maertens aan het oog geopereerd en out tot ?

De Kanaries komen uit hun kooi maar Leysen juicht. 1-1


STVV werd uit de beker gewipt door Gent met 0-1 en dat is niet verwonderlijk. Maar nu wilden de Kanaries duidelijk revanche voor de droge 4-0 nederlaag in Leuven meteen ook de grootste overwinning van OHL in deze competitie. De kunstgrasmat speelde OHL al parten in Knokke en was meteen ook een voordeel voor de thuisploeg. De gratis bussen en tickets die aangeboden werden verzamelden wel veel bezoekende supporters die het sukkelende OHL nog wilden steunen. In het "vogelkot" van St Truiden, wellicht de slechtste ontvangst voor bezoekers van de ganse JPL, mochten onze supporters samenhokken. Garcia die de knokpartij in Knokke had overleefd moest een tegenzet vinden en het vertrouwen van zijn troepen opkrikken na de zwakke bekerwedstrijd. Maar ook STVV speelt zwak voetbal want als je een zee van ruimte krijgt aangeboden door de bezoekers en je talrijke kansen de nek om wringt ben je zwak. OHL anderzijds was in de eerste helft nergens en puurde uit één kans ook nog een doelpunt. Van efficiëntie gesproken. Verder was het huilen met de pet op. Geen ideeën, slechte opstelling, ver van de tegenstrever verdedigen en noem maar op. Ref Boterberg gaf dan nog een onnodig geschenk aan de thuisploeg door Sagrado na een bizarre tackle met rood naar de kleedkamer te sturen. Zelfs de TV beelden waren hierover onduidelijk. Dat de rust met een 1-1 stand bereikt werd was al een opsteker. Na de pauze was de belegering van ons doel niet verwonderlijk maar één man zou niet wijken. Doelman Leysen verbant Prévot zeker naar de bank voor ettelijke weken. De ganse ploeg deed niets anders dan verdedigen in de ganse 2e helft. STVV tegen 10 man gedurende meer dan een uur moest een gaatje vinden voor een 2e doelpunt. Koita zijn kanon werd alleen door onze doelman het zwijgen opgelegd want bij iedere poging stond hij pal. Zelden zo veel en zo'n klasrijke safes gezien. Leuvens balbezit was wel 29%. Als supporter ben je dan nog tevreden met dat ene puntje want dit had een afstraffing kunnen/moeten zijn. En na affluiten vielen er verschillende kanaries van hun stokje door ontgoocheling. Maar met 1 op 18 red je het niet. Nog voor de wintertop zijn er 6 punten nodig. Aan Leysen zal het wellicht niet liggen. Het enige lichtpunt van deze match.

Ref: Jan Boterberg                                         Toeschouwers:   4.800OHL naar de 1/8 e finale van de Croky cup. 1-1 NV en strafschoppen 2-4


De titel is zowat het enige positieve wat we er van onthouden. Knokken in Knokke, tot de laatste minuut was onvoldoende om de strafschoppenreeks te ontlopen. Wat een wedstrijd moest worden om het vertrouwen op te krikken eindigde gelukkig nog in een overwinning via de penalty's. Het vertrouwen (?) was ver zoek. De thuisploeg, die eerder al Mechelen had gewipt, had niks te verliezen en speelde ook zo. OHL kon er weinig tegenover zetten. Nochtans hadden een aantal spelers nooit moeite met het ritme van 1e amateur (3e klasse) De talrijke supporters die de verre verplaatsing deden en in de barre kou ook nog getracteerd werden op verlengingen en strafschoppen verdienden voor deze match eveneens een gratis ticket en busverplaatsing. Slechte passes en balverlies waren niet om aan te zien. Bij een hioekschop met 11 in de rechthoek tegen "amateurs" mag je toch beschamend noemen. De kunstgrasmat en de ref speelden niet in de OHL kaart maar dat mag geen excuus zijn. De Knokkenaren speelden snel en aanvallend maar trapten op het einde op hun adem. De slimme tijdwinst die ze vakkundig toepasten sleurde de kustjongens naar de verlengingen. Als je Holzhauser kan inbrengen en die ook nog de betere was weet je genoeg. Na 22 min scoorde Dom dan toch maar nog voor de rust kopte de thuisploeg de gelijkmaker tegen de touwen na hoekschop. De 1-1 was geveid voor Leuven want na de pauze was de taktiek evenwaardig aan de stoet in Echternach. Hoe je met dit voetbal in STVV een heropstanding kan bewerken blijft een vraagteken. Bovendien nog wat opstootjes in de tribunes en op de reservebank die de terugweg nog wat uitstelden. Onze supporters verdienen veel beter. Maar ja.


Antwerp op een diefje. 1-0


Na 4 nederlagen op rij was het bibberen op "den Bosuil". We bedoelen hiermee niet de voorzitter maar het stadion. De lege tribune is nog altijd een doorn in het oog van de Ghelamco CEO maar de buren laten blijken dat je met veel geld niet altijd je zin krijgt. Op onze volgende verplaatsing naar Knokke voor de Croky Cup zal eenzelfde gerucht de ronde doen. De buren in Antwerpen houden het been stijf en hierdoor mag de tribune aan de overkant niet open. In Knokke bedreigde de voorzitter zelfs een aantal mensen die hun grond niet willen verkopen voor zijn "golfproject" dit volgens de Pano-reportage. Niettegenstaande pompte Gheysens ettelijke miljoenen in "den Antweirp" waardoor ze de landstitel behaalden en 0 punten in de Champions League. Barcelona zal het bekopen "zo zegt Van Bommel". De rood witten konden zich tegen OHL geen puntenverlies veroorloven en zo gebeurde ook. Met alle middelen bleven de drie punten in de Sinjorenstad en voor OHL een 5e nederlaag op rij. Het sukkelstraatje wordt steeds langer maar we geven nooit op. In Knokke, dat Mechelen uit de beker wipte, moet OHL zijn status herpakken en ook op STVV mag er niet verloren worden. Het doel moet in zicht blijven en hier bedoelen we ook niet de goal. Een aantal afwezigen, waaronder Misao en Maertens, vergemakkelijkten de taak niet. Maertens al maanden op de sukkel, zou snel op zijn niveau moeten komen want deze blijkbaar onmisbare schakel hebben we dringend nodig. Het blijft puzzelen voor Garcia maar die krijgt het voordeel van de twijfel om op korte termijn de ploeg op de rails te krijgen. Moeilijk gaat ook zegt men en de weg is nog lang. De landskampioen was de betere ploeg in de eerste helft en won verdiend maar OHL knokte tot het eindsignaal om de gelijkmaker te scoren. Een gebrek aan talent konden ze niet verdoezelen want meermaals waren slechte passen en balverlies schering en inslag. Dat de Arsenal score (1-0) weeral net voor de rust op het bord kwam was dan ook geen verrassing. Antwerp wou snel scoren na de verplaatsing naar Shakhtar Donetz en het was achteraan bij OHL alle hens aan dek. Vermits verschillende spelers zich op kleine foutjes lieten betrappen was het opletten geblazen. De snelle linker vleugelspelers, vooral Ejuke, van de thuisploeg strooiden verwarring in onze verdediging. Het was dan ook een verdienste dat OHL toch verschillende keren kon tegenprikken maar de afwerking was ondermaats. Opoku en Brunes en later Nsingi en N'dri hadden te veel tijd nodig om te scoren. Antwerp speelde daarna de wedstrijd uit met veel tijdgewin omdat de vermoeidheid na de Europese verplaatsing toe sloeg en ze ook merkten dat OHL ieder moment kon tegenscoren. Door een gebrek aan scorend vermogen was dat ijdele hoop. We slepen ons naar de winterstop en misschien kan de winter mercato ons een scorende spits leveren want die is er dringend nodig. Tot dan zijn er nog 4 matchen en is puntengewin een must. Maar dat wisten we al langer.

Ref: Brent Staessens                                                                 Toeschouwers: 12.000


Club Brugge met het kleinste verschil. 0-1


Na een weekje rust kon een fris OHL vol aan de bak tegen Club. Garcia had duidelijk wat meer lijn in de ploeg gekregen maar tegen de talentrijke landskampioen was dat net niet voldoende. Eén klasseflits van Jutgla was voldoende voor de volle buit en een verdiende overwinning. Dat doelpunt viel dan nog op het meest onaangename moment net voor de rust. OHL kende net na de pauze een betere periode maar kon niet scoren. Torsteinsson had een drietal mogelijkheden om de verhoopte gelijkmaker te scoren. Brugge had wel het meeste balbezit en ook de betere kansen voor de rust. En na de koffie zorgde onze "reserve" doelman dat de score niet hoger opliep. Leysen toonde zijn klasse en hield de spanning er in tot het einde. De gekwetste Prévot mag voor velen op de bank blijven na deze prestatie. De trainer was niet tevreden met het doelpunt want ze hadden de ganse week getraind op deze spelfases. Maziz was weer onzichtbaar en werd vervangen. Opoku speelde alleen vooraan en kreeg te weinig steun. Verder kan de ploeg op een zeer verdienstelijke wedstrijd terugkijken maar daar koop je geen punten mee. Al bij al een aangename match met spanning tot het einde maar afgesloten zonder punten. Met deze mentaliteit kunnen die niet uitblijven. Op Antwerp wordt het weer knokken en hopelijk geen nieuw verlies. De positieve flow mag dan niet verdwijnen. Soms was de beslissing van de ref ook niet in het OHL voordeel maar dat zal nog gebeuren. Neutraal is anders een voordeel.

Ref: Nathan Verboomen                                                    Toeschouwers: 9.000


Is Oscar Garcia de nieuwe wonderman? 3-1


Zo hopen althans de OHL supporters want na de blamage tegen Westerlo en het verlies in Genk is er nog een lange weg te gaan om de PO3 te ontlopen. Bij PD geloofden ze er wel in want met een goed gevulde bus reden we naar de Cegeka Arena in Genk. Trainer Vrancken verwittigde al want OHL had nog nooit gewonnen in Genk. Niettegenstaande de peptalk van Oscar blijft de opdracht dezelfde. Naar een plaats boven de nr 13. Tegen een klasrijk elftal als Genk was de eerste taak minstens een puntje halen. Ik wil zondag al zaken zien waar we deze week op hebben gewerkt op training zei Garcia. Dat bleek ijdele hoop. Genk toonde waarom zij bovenaan en wij onderaan de klassering staan. OHL moest de ganse match het balbezit aan de thuisploeg laten en dan kan je weinig kansen scheppen. We denken niet dat dat de opdracht was die Garcia mee gaf. Nochtans haalden de Limburgers hier weinig kansen uit en was er een te vermijden strafschop nodig om Genk op voorsprong te trappen. Genk had een Europese midweekmatch in de benen maar dat merkte je nauwelijks. Het was wachten op een 2e doelpunt na de pauze maar dat kwam er onverwacht voor OHL. Bij een van de weinige goede aanvallen trapte Brunes, die inviel, de gelijkmaker in de verste hoek. Even euforie bij onze supporters want er bleven slechts een vijftal minuten te spelen plus wat extra tijd. De klasse van de thuisploeg hield hier weinig rekening mee en in de laatste speelminuut trapte kapitein Heynen verdiend de 2-1 voorbij Prévot. In de extra tijd moest OHL de kelk nog ledigen met een derde doelpunt via Munoz. Te weinig klasse hoorden we rondom ons en dat bleek de waarheid. Het aantal slechte passes was niet te tellen en daar zal Oscar duidelijk moeten aan werken. Met Club Brugge thuis en nadien 3 verplaatsingen op het programma is puntengewin ver af met dit voetbal. Hopelijk is er tegen dan wat beterschap. En nogmaals onze trouwe supporters verdienen beter.

Ondertussen waait er een nieuwe wind door den dreef want de staf is aardig door elkaar geschud in de laatste weken. Verlaten de ratten het zinkende schip? Hopelijk is dat doemdenken maar na Willems en Van Doorslaer is nu ook Mariman opgestapt en verlieten ook Mununga, performance coach Tambeur, Hans Somers en Zurab Amirian den dreef. Enkel T2 Manel Exposito, met een verleden bij KAS Eupen, komt er bij.

Ref: Wim Smet                                                                           Toeschouwers: 17.800


Westelke knokt zich naar een overwinning. 0-2


Onder het waakzaam oog van "Oscar", niet die van FC De Kampioenen maar onze nieuwe trainer, moest OHL voluit gaan voor de drie punten. Met een zwaar programma voor de boeg was niets minder een optie. Vanhemel, nog altijd aan het roer tot volgende week, kon na de bekeroverwinning over een grote kern beschikken. De samenhorigheid van een groep is meestal van grote waarde voor een elftal. De opstelling werd dus de eerste zet naar de broodnodige overwinning. De Kemphanen die ondervonden dat het 2e jaar in de JPL het moeilijkste is, lieten meestal goed voetbal zien maar de uitslagen waren niet naargelang. Met de rode lantaarn valt niet te spotten maar OHL kon de kloof daarom uitdiepen tot 8 punten mits een overwinning. De Parel van de Kempen snoepte met potig voetbal de drie punten af van OHL Genk, Club Brugge en Antwerp worden de eerste uitdagingen voor Oscar Garcia maar dat is nu geen cadeau. Met vertrouwen kan er veel en onze kern heeft toch wel mogelijkheden om resultaten te behalen. De Leuvense supporters waren nogmaals top en opgeven staat niet in ons boekje. De PO3 ontlopen is het eerste doel en de ambities waar maken kan alleen alle Leuvense aanhangers boeien. Oktay, rijke Turkse geldschieter, pompte niet minder dan 17,3 milj. euro om te promoveren en haalde zonder probleem het behoud in het eerste jaar Westerlo. Een nieuwe injectie van 15 milj. dit seizoen, leek niet voldoende om er te blijven. Maar na deze overwinning ziet het er heel anders uit. Als je op eigen terrein weinig of geen kansen kan scheppen tegen de rode lantaarn en die bovendien met een overwinning gaat lopen is de toestand bedroevend. OHL zat al in een moeilijk parket en na deze nederlaag weet iedereen al dat het seizoen lang en spannend zal eindigen. Nieuwe trainer Garcia heeft werk deze week. Een elftal dat angstig leek vanaf de aftrap en weinig kansen bij elkaar speelde was onder de indruk van de vele fouten die de bezoekers maakten om de thuisploeg niet in haar gewone spel te laten komen. De ref van dienst bestrafte deze geniepige fouten pas laat met een aantal gele kaarten. OHL draaide daarom met een gelijke 0-0 stand en moest in de 2e helft op zoek naar een doelpunt. De stevige verdedigers van Westerlo zagen niet op een foutje om de netten ongeschonden te houden maar OHL leek niet in staat deze muur te doorbreken. In de tegenaanval moest de thuisverdediging alert blijven maar Mendyl herviel in zijn oude fouten en veroorzaakte weeral een onnodige strafschop waardoor de bezoekers op voorsprong kwamen. Al je een paar minuten nadien al een 2e goal slikt en zelf geen kansen creëert weet je hoe laat het is. Vanhemel, aan zijn laatste match als hoofdcoach bezig, deed zijn vervangingen pas na het 2e doelpunt en toen was de buit al binnen voor de laatste van het klassement. OHL won nog nooit bij een voorstelling van alle jeugdploegen, was dat al een voorspelling? Een OHL supporter mag blijkbaar geen 3 weken na mekaar rustig ademen. De echten hun weekend is al om zeep. De toverhoed van Oscar is nog de enige hoop die we voorlopig hebben. De ontgoocheling was zelden groter. Hoe raken we uit deze put? Garcia moet er voor zorgen. Hij weet nu dat aanvallen de enige mogelijkheid is. Met welke opstelling zal hij volgende week starten? Om deze groep te stimuleren is er een sterke man nodig. Wij zullen ze steunen op Genk zoveel is zeker.

Ref:Simon Bourdeaud'hui                                                    Toeschouwers: 8.000


Oscar Garcia de nieuwe trainer


Oscar Garcia is de nieuwe hoofdtrainer van OHL De Spanjaard met een knap palmares wijst naar verluidt Shakhtar Donetsk af om aan de slag te gaan in de JPL.

Garcia is een 50-jarige coach die Marc Brys moet opvolgen in Leuven. Vorig jaar werd hij in oktober bij het Franse Stade Reims ontslagen. Op zijn CV staat onder meer Celta de Vigo, Oympiakos, Saint-Etienne, RB Salzburg, Watford en Brighton.

Als speler droeg Garcia 97 keer het shirt van FC Barcelona, daar was hij ook coach van de U19. De Spanjaard staat erom bekend aanvallend voetbal te spelen, maar ook een coach die vaak van club wisselt. In tien jaar stond hij bij tien clubs aan het roer.

Croky cup - Opdracht volbracht 5-0


Elene Grotenberge (waar halen ze die naam) was nooit een bedreiging voor OHL. Daarvoor was het klassenverschil te groot. Toch bewonderen we de moedige tegenstrever die met meer dan 700 supporters naar den Dreef afzakten voor deze bekerwedstrijd. Vanhemel, wellicht aan zijn laatste wedstrijd bezig als hoofdcoach liet verstandig zijn reservespelers matchritme opdoen. Zo zagen we een doelman die toch iets uitstraalde maar te weinig werk had om te beoordelen. Mathieu Maertens kon ook de speelminuten goed gebruiken en N'Dri mocht eindelijk eens starten. Torsteinsson greep de kans om zich te tonen en het was vooral opletten voor blessures. Opoku, Shlomo en Banzuzi waren de andere gelukkigen. Na 24 min was de wedstrijd al gespeeld. Shlomo scoorde uit hoekschop met het hoofd en de eerste defensieve blunder van de bezoekers werd meteen afgestraft. Thieu scoorde nog voor de rust de 3-0 na een mooie aanval en dito doorsteekpas van Jon. Na de pauze een zelfde spelbeeld. De bezoekers konden slechts een paar keer dreigen en OHL speelde op balbezit en uit de bijkomende kansen werd er nog 2x gescoord. De trekking kan ons een mooie affiche leveren voor de 1/8 finale en liefst een thuismatch natuurlijk.


De Brusselaars vinden altijd wat anders en nemen revanche. 5-1


Tegen de recordkampioen is het altijd een matchke apart. De 5-1 is wat overdreven maar Anderlecht kon voor het eerst in 3,5 jaar tijd "verdiend" winnen van OHL. Best een resultaat waar zij fier op mogen zijn want de miljoenenploeg strooide met geld op de transfermarkt dat weinig andere Belgische ploegen zich kunnen permitteren. Onze eigen voorzitter die deze week herdacht werd in een ceremonie, nadat hij 5 jaar geleden om kwam in de historische helicoptercrash, zou er bleek bij worden ook al investeerde hij ettelijke miljoenen euro's in onze ploeg. OHL startte hoopvol na de 4-0 zege tegen STVV en het afscheid van Brys. Riemer hield zijn hamer klaar om de VAR op zijn plaats te zetten als het moest. De ref van dienst bij de VAR ene Wesli bibberde al op zijn benen van bij de aftrap want nogmaals de mauven benadelen zou de wereldpers bereiken. (gelukkig was dit niet nodig) Ondertussen verdubbelde de drugsgemeente zijn omzet op straat omdat de politiediensten wijselijk naar het voetbal werden gezonden om de brave OHL supporters onder controle te houden. Dat was echter niet nodig. De nieuwe klank en lichtspel show van het Lotto Park kondigde een grote overwinning van de thuisploeg aan. Het voetbal van de thuisploeg in de tweede helft zorgde ervoor. Toen kwam OHL op alle vlakken te kort. Bij de aftrap waren de bezoekers beter wakker en Misao knalde de 0-1 al binnen na 3 minuten. Vlietinck, de uitblinker van vorige week, had toen al het veld verlaten met een zware blessure. Het spel werd hiervoor nog stilgelegd zoals het hoort en Dom werd de vervanger. Na deze onverwachte voorsprong kon de intimidatie beginnen. Bij de eerste Anderlecht aanval was de technieker van dienst nog met de dimmer aan het spelen van zijn nieuw speeltje en ging het licht bijna uit. Gelukkig bleef de muziek achterwege. Nadien stuurde de mauven hun Rode Kruis vrijwilligers tijdens de match met de "oude" draagberrie over het veld om Vlietinck op te halen. Hilarischer kan niet. Verboomen legde "wél" het spel stil. Na 11 min. maakte Dreyer een mooie gelijkmaker. Nsingi vergat de 1-2 te scoren en Maziz zette Schmeichel aan het werk. Net voor de pauze toen Maziz ook ten gronde lag met een blessure liet de ref verder spelen en bedankten de stadsgenoten van Mannenken Pis met de 2-1. De match kantelde nu volledig en na de Brésor koffie, gratis geleverd door Polle Van Himst, moest OHL de ganse 2e helft het spel ondergaan. Onze jongens vonden nooit een tegenzet op het tik-tak voetbal van de thuisploeg. Alleen Maertens, nog ver van zijn beste vorm, en Dom konden met een afstandsschot Schmeichel nog aan het werk zetten. Verder was het Anderlecht dat nu de wedstrijd controleerde en de onzekere Prévot nog driemaal de bal uit zijn netten liet halen. De Polle en den Eddy waren toen al samen met Coucke de "Farandole" aan het dansen in de kantine op de muziek van Lange Jojo die nogmaals "Anderlecht champion" zong. Alleen de ouderen herinneren zich dat liedje (uitgebracht in 1985) maar de overwinnaar heeft altijd gelijk. Het kleine OHL zal het tegen Westerlo moeten rechtzetten. De klank en licht show was wel aardig. De uitslag was minder. Maar in Brussel kunnen ze eindelijk nog eens vieren, terecht. En de VAR zei, oef.

Ref: Nathan Verboomen                                        Toeschouwers: 21.500


De Japanse vlag hangt halfstok in STVV (4-0)


Een blijkbaar bevrijde groep stelde de fans niet teleur en maakte er een gezellige wedstrijd van. STVV geroemd om het mooiste voetbal in de JPL stond op een mooie 10e plaats en moest alleen de laatste match een 4-0 incasseren op het ongenaakbare Union. OHL wat op de sukkel na slechte uitslagen en het vertrek van trainer Brys was een groot vraagteken. Bovendien haalden vele rechtstreekse tegenstanders al punten tegen de betere ploegen van de JPL. Interim coach Vanhemel stuurde zijn spelers naar de top van zijn naam. Niet met beter voetbal maar vooral ander voetbal. Het geklungel in de rechthoek werd beperkt tot een minimum en bij iedere hoekschop bleven er 2 spelers op de middellijn paraat. Ook waren er een aantal spelers die bevrijdt aan de aftrap kwamen. De inzet was top en met alle kwaliteiten van deze groep waren er een paar uitblinkers die de match beslisten. Schrijvers, vooral, en ook Vlietinck overtroffen hun mogelijkheden en sleepten iedereen mee in een uitzinnige match waar iedereen (de OHL supporters dus) op hoopte. Met vlotte balbehandeling en slimme passes werden de Kanaries van hun stokje geduwd. Nsingi scoorde de 1-0 op snelheid en een zwakke Brunes versierde toch een penalty die door onze kapitein onhoudbaar binnen werd getrapt (2-0) Deze ruststand was ideaal en Schingtienne hield perfect de topscorer Koita uit de match. Na de pauze veel druk van de bezoekers maar het vogelzaad van de Kanaries was niet sterk genoeg om deze gemotiveerde thuisploeg te ontwrichten. Iedereen wist ondertussen dat een derde goal de match zou beslissen en Mendyl had dit goed begrepen. Zijn snelle uitbraken deden de bezoekers pijn en zeker zijn knappe goal voor de 3-0. De Truienaren wisten toen al dat de punten in de Bierstad zouden blijven en niet mee zouden gaan naar de appelvelden van het Hageland. OHL speelde nu op zeker, hield de bal in de ploeg en scoorde via Mendyl ook nog een 4e keer. Twee scorende fases werden nog afgekeurd voor buitenspel maar geen enkele OHL supporter die daar een probleem in zag. De late nederlaag van Anderlecht op Standard deed ook iedere thuissupporter al dromen van volgende week. Bevestigen is nu de boodschap. Kwade tongen zegden dat Brys gespot werd in een restaurant samen met Holzhauser om deze overwinning te analyseren maar we denken dat dit een grapje was. Met een nu al volzette bus trekken we naar de Mauven volgende week. Wij hebben niks te verliezen, zij wel. We gingen toch de topploegen kittelen? Het ideale moment dachten we zo.

Ref: Brent Staessens                                                   Toeschouwers: 7.200 De vereniging startte met 0 op 9. (3-2)


De gekwetstenboeg van OHL liep al meer dan vol. Sagrado vervoegde het rijtje. Daar moet je op voorbereid zijn maar het is natuurlijk niet leuk. Hierdoor kwamen eindelijk een paar versterkingen aan de aftrap die eerder hun kans niet kregen. Shlomo en Misao mochten starten. De moedige supporters die na het debacle tegen Standard toch nog de verre verplaatsing meededen verdienen een pluim. Het resultaat was weeral van groot belang omdat OHL stilaan in een netelige positie verzeild geraakt. Trainer Muslic van Cercle had dus evenveel problemen dan Brys omdat zijn team niet draaide. Toch stond Cercle op plaats 8 met 12 punten uit 9 wedstrijden. Maar een thuismatch is de ideale gelegenheid om dit recht te zetten. En aan strijdlust ontbreekt het niet in Brugge ook al spelen ze in de schaduw van het grote(re) Club. OHL was gewaarschuwd en Brys liet al optekenen dat de ploeg moest/zou reageren tegen Cercle. Met een weekje rust vanwege de interland en nadien een thuismatch tegen STVV en een verplaatsing naar Anderlecht op het programma kon OHL maar beter puntjes pakken. Maar onze ploeg bleef in hetzelfde bedje ziek. De nul houden is bijna onmogelijk en veelvuldig balverlies hadden we ook al ondervonden. Na 3 min. was het al raak en gelukkig konden we nog in de volgende minuut tegenscoren. Verder was het een fysieke strijd en bleef "de vereniging" de ballen achter onze verdediging gooien waar hun aanvallers telkens gretig op inliepen. De Leuvenaars, met een onzekere doelman Prévot vonden geen antwoord op deze speelwijze. Het was geklungel aan beide zijden maar de thuisspits Denkey was de held van de dag met 3 doelpunten. Bij het eerste werd er weinig in de weg gelegd na een knappe voorzet en een inlegger. De tweede was eerder een frommelgoal waarna de ingevallen Banzuzi met een dito actie nog de gelijkmaker kon binnentikken. Toen de gelijke stand in de maak was kon Denkey op het einde nog de OHL supporters in de rauw dompelen want Prévot kon het afstandsschot niet pareren. Zo moesten we nogmaals ontgoocheld de verre terugweg aanvangen. Bovendien komen er wellicht een paar gekwetsten bij. Torsteinsson werd door Banzuzi vervangen en later verlieten ook Vlietinck en Nsingi het veld na kwetsuren. Zo konden Brunes en Dom ook wat speelminuten vergaren maar onze coach heeft waarschijnlijk een vete tegen N'Dri want deze snelle winger kreeg nogmaals geen enkele speelminuut. Onze supporters begrijpen er niets van. Wij ook niet. Hoe gaat Brys nu reageren? Wie in de goden gelooft heeft meer kans en iemand zei dat er slechts één vervanging de boel kan redden. Die van de man aan de kant. Wie zou dat zijn?

Ref: Wim Smet                                       Toeschouwers: 3.000


De Rouches krijgen geschenken. 1-2


Standard kende zoals OHL een zwakke seizoenstart en had dringend punten nodig. De mannen uit de vurige stede gooiden alles in de strijd om over OHL te springen in het klassement. Het verschil was slechts twee schamele puntjes. Vermits OHL nog met verschillende langdurige gekwetsten zat kwam het winnende elftal van vorige week aan de aftrap. Maertens en Opoku zullen weldra terug aansluiten maar voor hen kwam deze match nog te vroeg. De Luikse ploeg had op het einde van de mercato nog en paar aanwinsten binnengerijfd om op te klimmen naar een veilige plaats. Aan inzet dus geen gebrek. Onze supporters wordt echter geen rustig seizoen gegund want in deze thuismatch werden de punten te grabbel gegooid tegen een tegenstander die nooit indruk kon maken. Weinig durf van OHL met op en neergaand voetbal is niet wat de fans verwachten. Dat Standard onderaan bengelt verwonderde geen enkele OHL fan. Als je bovenop nog een doelpuntje weggeeft is het makkelijk voetballen op verplaatsing. Standard probeerde nooit een 2e doelpunt te scoren en speelde de bal geduldig rond. Met een talentvolle OHL bank als redmiddel werd geen rekening gehouden. De negatieve commentaren van onze supporters waren volledig terecht. Dit Standard kreeg geschenken door ondoordachte beslissingen. Negatief denken en negatief schrijven is niet toegelaten maar niet ingrijpen blijkbaar wel. De C4 van Hoefkens werd even terug in de map gestoken want de winnaar krijgt weeral gelijk. De ludieke uitspraken van onze clan zijn dus niet ongepast. Geen vervangingen en toch een doelpunt uit het niets om de 1-1 op het bord te zetten. Standard deed geen enkele poging om te winnen maar puurde uit 1 schamele kans na de pauze een 2e goal. Na de gelijkmaker waren de rouches klaar voor de slachtbank en een welgekomen thuisoverwinning. Dat het alsnog mis liep kan alleen kwaad bloed zetten bij de talrijke thuissupporters. Na de onverwachte 1-2 via oud OHL speler Sowah dan nog, was OHL even van slag. Maar de oplossing kwam er niet omdat Brys tot 5 min. voor affluiten met dezelfde opstelling bleef aanmodderen. Mazziz slofte toen al lang in een tergend traag ritme over het veld maar de snelle vervangers kregen slechts een paar minuten om de gelijkmaker te scoren. Zelfs Carl Hoefkens wist toen al lang dat de buit binnen was. Iedereen behalve degene die het moet zien zag dat vervangingen al lang hadden moeten gebeuren. Maar ja, de beste trainers zitten in de tribune. De centjes voor een ontslag zijn blijkbaar belangrijker dan een ingreep om deze club te redden. Of hebben we het weeral mis? Na een mooie overwinning op Mechelen is deze opdoffer een nieuwe teleurstelling. In de kantines hoorden we van iedereen dezelfde uitleg. We zullen u deze hier besparen maar zo kan het niet verder. Spijtig dat de voetbalkenners van onze club zo weinig durf aan de dag leggen. Voor ons is het weeral een ganse week balen. Wie wil er mee naar Cercle??

Ref: Lothar D'Hondt                                                          Toeschouwers: 7.200


De Kakkers hebben een stevige thuisreputatie 1-2


Zonder Ricca langdurig gekwetst, die de andere gekwetsten Maertens, Opoku en Calut vervoegt, zag het er al niet rooskleurig uit voor deze steeds moeilijke verplaatsing naar Mechelen. De Kakkers legden eerder al 4 doelpunten in de korf van Union en stuurden Eupen ook puntenloos naar de Oostkantons. Maar OHL moet nu eenmaal dringend punten pakken om de PO3 te ontlopen. Vooral tegen de kopploegen worden er goede matchen gespeeld en dat was nu ook nodig. Met Hairemans, op de bank gestart, en Schoofs lopen er bovendien 2 ervaren toppers in de halflijn van de geel-roden. Storm en Raemaekers (niet in de selectie van Dufour) hebben ook een OHL verleden en wilden zeker onze ploeg een nederlaag toedienen. Op de bank zit ene Fred Vanderbiest als assistent, nerveus als altijd. De opstelling van Brys werd dus met Argusogen bekeken. Maar ja, Argus had 100 ogen over zijn hele lichaam en Brys ....... De winnaar krijgt altijd gelijk en dus was wachten tot min.90 om te vervangen een goede zet. Een onuitgegeven OHL waar Miguel Ricca verving en Nsingi de plaats van Brunes innam startte als een sneltrein. Al in de eerste minuut kon Torsteinsson scoren na een aanval opgezet door Schingtienne en Nsingi. Deze laatste kon ook nadien met zijn snelheid de rechthoek induiken met een strafschop als gevolg. Schrijvers had in dezelfde minuut echter de bal van de lijn gehaald. In de tegenaanval en met de hulp van de VAR mocht Jon zijn 2e binnentrappen op penalty. Thuisdoelman Coucke dacht er anders over en redde KV van een dubbele achterstand. De Mechelse doelman zou in de 2e helft nog verschillende goede reddingen brengen die de thuisploeg tot het eindsignaal in de match hielden. OHL moest na de penalty misser wat herorganiseren maar moest nu het balbezit aan de thuisploeg laten. Vermits Mrabti en Cobbaut de kansen misten kwam OHL terug in de match en scoorde Maziz net voor de rust met een kopbal toen Nsingi uithaalde en Coucke de bal niet voldoende weg kreeg. De strafschopmisser indachtig was de match toen al gespeeld. Bij een dubbele voorsprong weet je echter dat één tegendoelpunt terug de vlam in de match brengt en dat gebeurde al in de 1e minuut van de 2e helft. Slechter kan je niet beginnen en dus bleef de druk op de ketel. Een zwakke Storm kon echter niets forceren zoals in andere wedstrijden en ook Schoofs was niet in zijn dagje bij de Kakkers. De verdienste van OHL kan je zeggen. Je verwacht dan wat frisse inbreng maar het resultaat is heilig en dus bleven de invallers zich warm lopen tot min. 90. Onze supportershartslagen stonden toen al in het rood. Op 10 min. van het eindsignaal kon Torsteinsson de derde verlossende treffer scoren maar ook hier was de VAR spelbreker. Dit mooie doelpunt werd dubieus afgekeurd zodat OHL tot de laatste min. moest alert blijven. De stevige thuisreputatie van KVM kreeg nu een stevige deuk maar daar zal de grijze zich niks van aantrekken. Hij kreeg gelijk. Deze 3 punten geven wat ademruimte en met vijf gemakkelijke wedstrijden voor de boeg zit OHL in de lift. Onze invallers zijn er klaar voor.

Ref: Nathan Verboomen        Toeschouwers: 13.300


Heintje al wenend terug naar Gent 1-1


Tegen de leider een punt halen is nooit slecht. Gent staat niet voor niks op kop in de JPL en toonde in deze match waarom het aan de leiding staat. De budgetten van beide ploegen vergelijken is onzin want de Buffalo's verveelvoudigen onze som. Zonder vrees starten en knokken voor iedere meter is de enige juiste manier om punten te pakken. Zo kwam OHL ook aan de aftrap. Niks te verliezen alles te winnen. Brys koos voor dezelfde ploeg die Kortrijk over de knie lag en bij de talrijke supporters waren er daar zeker twijfels over. Niettegenstaande was de start van onze ploeg een voltreffer want Braut Brunes scoorde zijn eerste doelpunt voor OHL na een heerlijke voorzet van Sagrado die weer rechtshalf speelde. Een treffer uit het boekje. Heintje stond toen al lang te molenwieken zoals Christus aan het kruis met openslaande armen. De midweekmatch donderdag in Zorya (Oekraïne) in het achterhoofd gebruikte Heintje zijn volledige reservebank en ook Brys voerde de nodige wissels door. Voor Ricca en Shingtienne was dat een blessure die hopelijk geen lange afwezigheid veroorzaakt. Een dominerend Gent zocht ondertussen naar de winning goal maar OHL wou dat puntje in Leuven houden. Siebe Schrijvers speelde zijn beste match van het seizoen en was alom aanwezig. Zeker een mooie opsteker voor de komende matchen. Met de druk van Gent was het niet verwonderlijk dat er vele hoekschoppen naar de bezoekers gingen vooral omdat we de bal niet in de ploeg konden houden. Een bleke Maziz en Kiyine werden vervangen en de vervangers brachten toch wat meer gevaar. Orban, 35 miljoen marktwaarde, toonde nooit waarom zijn prijs zo hoog lag maar Gent had voldoende talent om deze match te winnen na vele kansen. De prikken van de thuisploeg waren niet slecht na de invalbeurt van N'Dri. (weeral een goede invalbeurt) Torsteinsson en Banzuzi brachten zeker een meerwaarde in de 2e helft. Fadiga, bij de bezoekers, was een duivel die gelukkig niet eerder inviel maar na drie, terecht, afgekeurde doelpunten van de bezoekers (voor buitenspel) kon OHL gelukkig dit puntje thuis houden. Een overwinning zat er ook in maar zou de uitslag toch wat overdreven in ons voordeel hebben beslist. De poetsploeg was toen al lang de tranen van Heintje uit de kleedkamer aan het dweilen. Een mooi eerbetoon voor een overleden supporter van Gent siert onze supporters nogmaals. Ze waren weeral een groep die de ploeg naar een hoger niveau tilt. In Mechelen nu iets halen kan ons uit de gevarenzone brengen. We blijven erin geloven.

Ref: Nicolas Laforge                                             Toeschouwers: 7.300


Kortrijk helpt OHL aan de eerste driepunter. 3-0


Tegen Kortrijk was het al spelen met het mes op de keel. Na een weeral bewogen week met artikels van de federatie naar het bestuur en een open brief van vak K naar de voorzitter was de spanning binnen de groep niet afgenomen na de nederlaag in Eupen. De eerste driepunter moest er komen zoveel was zeker. Met de creatieve middenvelder Maziz en Misao die eindelijk zijn papieren in orde heeft werd er opnieuw wat hoop bij de supporters aangekaart. En de winnaar krijgt altijd gelijk (zo dacht ook Marc Brys) Met een onuitgegeven opstelling die velen niet begrepen (waaronder ikzelf) werd de eerste overwinning behaald. Niet dat het een knalprestatie werd maar dat zal onze trainer worst wezen. Smaakmaker N'Dri die de vorige wedstrijden telkens heel goed inviel (en dat nu ook deed) zat weer op de bank samen met Vlietinck, de nog steeds gekwetste Maertens, Torsteinsson en Banzuzi die voor zijn balverlies in Eupen moest boeten. Schingtienne, Kiyine en nieuwe aanwinst Maziz stonden meteen in de basis. Kiyine zorgde voor veel balverlies en niemand begrijpt wat een Italiaanse topploeg in hem zag. Hij haalde bovendien nog een oerdomme gele kaart om de bal weg te trappen bij een 3-0 voorsprong. Sagrado die in de eerste wedstrijden uitstekend Patris verving verdween nu naar het middenveld en kon er zelden door breken. De jonge Schingtienne betaalde leergeld en hield zijn spel heel eenvoudig (lees achteruitvoetballend) bij zijn eerste offensieve actie scoorde hij de 2-0 nadat Ricca eerder en net voor de pauze de 1-0 inkopte na hoekschop. Vermits het eerste halfuur weinig gevaar bracht van beide ploegen hadden de kerels, met Malinov in de basis, wellicht medelijden met Brys want ze trapten knullig een verloren bal onnodig in hoekschop. Ricca bedankte met zijn kopbal en de voorsprong voor OHL. Maziz liet anderzijds zijn talent merken en was alom aanwezig. Vooraan speelde Braut Brunes meer dan verdienstelijk op een eiland. De Kortrijkzanen waren onmondig en schiepen weinig kansen om de achterstand weg te werken. Bij de enige echte kans gooide Prévot er zijn hoofd voor. Mendyl, in een betere vorm, gebruikte zijn snelheid om de kerels pijn te doen en legde de 3-0 op de voet van nieuwkomer Maziz die nadien een applausvervanging kreeg van een ontspannen (lees ontsnapte) Brys. Misao mocht nu zijn eerste pasjes op de Leuvense grasmat zetten en Torsteinsson en N'dri vielen beiden gretig in en wilden hun basisplaats veroveren. Beiden kregen voldoende kansen om de score hoger te laten oplopen maar het ontbrak aan wat geluk. De supporters die van bij de aftrap dan toch aanwezig waren verdienden weeral een puim voor hun tomeloze inzet en steun aan de ploeg. Ondertussen slikten wij onze kritiek in want zoals eerder vermeld krijgt de winnaar gelijk ondanks deze vreemde opstelling. Bij Kortrijk zal dat net andersom zijn vermoeden we. En de bezoekende trainer Edward was Still, kreeg een schouderklopje van Brys want die begreep maar al te goed wat zijn tegenstrever voelde. Nu we punten halen worden we afgestopt door een weekje rust en Heintje zal daar dankbaar gebruik van maken om onze ploeg te analyseren voor onze volgende thuismatch tegen Gent. Maar onze trainer zal waarschijnlijk een nieuwe opstelling bedenken zodat Heintje zijn denkwerk nutteloos wordt. Onze trouwe supporters kunnen even uitademen met het gekende "oef" geluid. Zelfs de clean sheet waren we bijna vergeten.

Ref: Wesli De Cremer                                                              Toeschouwers: 5.000


De PANDA's een maat te sterk. 3-1


Met een goed gevoel en een goed gevulde bus naar de Oostkantons voor de eerste driepunter was ons doel. Na de veel belovende prestatie tegen landskampioen Antwerp stond iedereen op scherp. De gekwetste Opoku was wel al een domper en verplichtte Braut Brunes om zijn reputatie waar te maken. Verder was er de hele week de soap rond de transfer van middenvelder Maziz, eerder aan de slag bij Seraing. Of deze alsnog aangeworven wordt zal afhangen van de grieven van ene sluwe makelaar. Maar versterking is er nog nodig zoveel is zeker. Vermits de Panda een uitstervend ras is had OHL wat medelijden. Ze schonken dan maar 3 punten en niet via het WWF. Iedereen hoopte dat de positieve lijn zou door getrokken worden na de sterke match tegen de landskampioen maar niets was minder waar. Onze supporters trotseerden een lange file, gezaag op de bus en moesten dan nog teleurgesteld uit de Oostkantons terugkeren. OHL herviel in zijn oud concept met lateraal voetbal, veel kansen en weinig afwerking met een spits die het met één kansje moest stellen. De gezangen richting trainer Brys bleven niet uit, vervangingen om de 2-0 achterstand op te halen wel. Na twintig minuten heen en weer voetbal was de 5e penalty van het seizoen een feit en kon OHL weeral achtervolgen. Individuele fouten beletten dat onze ploeg deze achterstand kon ongedaan maken want tot 2x toe werd dit door de thuisploeg afgestraft. Met nog 10 min op de klok kon Schrijvers toch milderen tot 2-1 na een strafschop, ditmaal in het voordeel. De Panda's konden echter rustig hun bamboe verorberen want de bezoekers legden weinig in het pad om de weerstand te breken. Nu werden er wel kansen gecreëerd maar de Oostkantonners gaven geen krimp vermits ze alleen maar de voorsprong massaal moesten verdedigen. In de tegenaanval werd de score opgedreven en een 2e doelpunt van OHL werd nog afgekeurd door de VAR. Trainer Brys kan zich beter in Griekenland (onze insiders zullen dit begrijpen) wat gaan bezinnen want hij was de kop van jut. Er wacht nu een lange en moeilijke weg om de PO3 te ontlopen. Het spelsysteem en de opstelling moeten dringend aangepast worden om de eerste overwinning binnen te rijven maar wie gaat dat veranderen? Het vertrouwen van de ploeg kreeg weer een ferme deuk en dat kan je niet oplossen door één of twee bijkomende transfers. Hoe zal het bestuur nu reageren? Als supporter blijf je positief denken en om op de vraag van vele leden te antwoorden, NEE er komt geen bijkomende supportersvergadering. Op de OHL site staat de overwinning van de dames op pagina 1 dat geeft stof tot nadenken.

Ref: Nicolas Laforge                                              Toeschouwers: 2.350


De landskampioen tevreden met een gelijkspel? 1-1


Na een bewogen weekje, de 5-1 pandoering op Union, de supportersprotesten, de supportersvergadering en 2 bijkomende aanwinsten was puntengewin tegen Antwerp een welkome zet. Tegen de Landskampioen, de bekerwinnaar en de winnaar van de supercup was dat geen gemakkelijke opgave. De inzet was er alleszins en soms wat overdreven want Mendyl ging weeral te driest te keer en zoals vorige week op Union, waar hij een penalty veroorzaakte, was een 2e gele kaart zijn deel, dom. Hierdoor moest OHL in het laatste kwartier (er werden 7 min. over gespeeld) nog vol aan de bak om verlies te voorkomen. De geslepen Antwerpenaren hadden voorin een sluwe Hollander lopen die met één kans de bezoekers op voorsprong bracht. Vele duels op scherp en dus vele fouten maar (het loze) Visser(tje) kon zijn werp naar het gouden fluitje niet waar maken. De ref ging meermaals in de fout waaronder een penalty die gelukkig door de VAR "overruled" werd. Mendyl hield er wel zijn 1e gele kaart aan over voor protest. Vlietinck en Sagrado vervingen de trage Kiyine en de matige Miguel. Cojocaru verwarmde de bank en werd vervangen door Prévot. Met nieuwe spits Braut Brunes en N'dri ook op de bank had OHL nog wat achter de hand. Antwerp speelde met zijn beste en gekende opstelling maar ondervond dat de Whites zich niet gewonnen gaven. Na de pauze wilden de Signoren de voorsprong verdubbelen maar het was Sagrado die een hoekschop in doel buffelde en de verdiende gelijkmaker op het bord bracht. Opoku blesserde zich bij een felle aanval in de rechthoek die net werd afgeblokt. Zo kon Braut Brunes zijn eerst stappen op de grasmat van den dreef zetten. Vermits de stand niet veranderde dropen de vele Antwerpse supporters af naar de bussen voor de terugreis naar de stad waar Brabo de grote markt siert. Voor Suske en Wiske lezers mag dat Antigoon zijn. Dit puntje doet de slappe seizoenstart niet vergeten maar schept vertrouwen voor de komende matchen op Eupen en thuis tegen Kortrijk. Hier zal er met dezelfde gedrevenheid moeten gespeeld worden en zal Braut Brunes zijn "tor" instinkt moeten boven halen. Weinig of geen tegendoelpunten incasseren is een bijkomende opdracht. Met nog een paar komende versterkingen zullen de plaatsjes duur worden. Brunes en N'dri, die hopelijk eens mag starten, moeten deze tegenstanders pijnigen en wat als Misao zijn verblijfsvergunning uit Japan mee brengt? Van Bommel weet er over mee te spreken als je een grote kern hebt. Brys zit nu al voor zijn laptop om de puzzel in elkaar te steken. Wij kijken naar boven want met 2 op twaalf is er nog altijd veel werk. De transferperiode sluit op 6 september. Mischien vertrekt Holzhauser nog naar Al Hilal, je weet maar nooit. En wie komt er bij?

Geduld, het komt wel goed.

Ref: Lauwrence Visser                                                Toeschouwers: 6500 ?


Union een maatje te sterk. 5-1


Door omstandigheden kon ik mijn vrienden niet vergezellen naar het vernieuwde Union. De TV was dus mijn enige troost om mijn geliefd OHL te volgen. Brys wist al dat het een moeilijke namiddag zou worden maar koos toch om met een 3-mans verdediging te starten met nieuwkomer Miguel aan de aftrap. De TV commentators, ene Aster en ene Wesley, konden beter een truitje van de thuisploeg aantrekken want OHL werd zelden vernoemd in positieve zin. Zij zagen een uitverkocht stadion(??), en drie punten voor Union al na een vroege voorsprong van de thuisploeg. Niet dat OHL een veelbelovende match aan het spelen was want er werd zelden een goede combinatie opgezet en de lange bal was telkens voor de thuisploeg. Na een tweede doelpunt van de Brusselaars leek de wedstrijd al gespeeld. De "whites" ondergingen het spel en gelukkig kon Torsteinsson met een afstandsschot, na hoekschop, een heerlijke aansluitingstreffer scoren. De ruststand (2-1) was eerder gevleid voor de bezoekers maar buiten verdedigen was er weinig positiefs te vermelden. Je zag een derde doelpunt al in de maak en de Leuvense verdediging kraakte maar begaf voorlopig niet. Het ontbreken van voldoende kwaliteit bij OHL werd met de minuut duidelijker. Union legde voortdurend de pijnpunten van de verdediging bloot. Het gebrek aan snelheid van Kiyine en Schrijvers kostten nog gele kaarten en de late tackles brachten thuisploeg Union op 4-1 na 2 strafschoppen en evenveel fouten. Brys speelde nu vol de aanval want N'Dri en Nsingi mochten de achterstand wegwerken. Een late 3e penalty in '95 bezegelde het lot van OHL 5-1. Misschien schiet de bestuurskamer wakker van deze opdoffer want we veronderstellen dat niet alleen wij deze afgang ondergaan. Een bijkomende spits die minstens 2x per wedstrijd scoort is nu wel dringend nodig want de 0 houden lukt blijkbaar niet. Zo moeten we wellicht tot het einde van het seizoen al knokken voor het behoud want met 1 op 9 staat er ons een lang seizoen te wachten. Nog even geduld dan zijn de nieuwkomers misschien inzetbaar. De bus voor de volgende verplaatsing zal weeral niet vol raken. Wie vindt de schuldige(n)? Spijtig voor alle moedigen die deze verplaatsing mee deden en even teleurgesteld zullen terugkeren. Ik plof me in mijn zetel want ik ben er nog altijd ene die na verlies niet kan lachen.

Ref: Eric Lambrechts                                                  Toeschouwers: 6.000


En de winstpremie gaat naar ....... "Mercier" 1-2


Voor wie een positief verslag wil lezen verwijs ik naar de site van OHL. Wie geen critisch verslag wil lezen, ga naar deel 2.


Deel 1: Wie bang is krijgt slaag en zo gebeurde ook. De Leuvense supporters, de betere van het land, doen er alles aan om hun ploeg te steunen op alle mogelijke manieren. De respons was 0,0. Afzakken naar de oude markt voor de eerste verplaatsing, in stoet naar het stadion komen, een spandoek om de bezoekers te verwelkomen, een nieuw vak 202 en ga zo maar door. Punten worden echter op het mooiste veld van de JPL verdiend en niet in de catacomben. Ariël en zijn kompanen, die wellicht iedere maand een som op hun bankrekening krijgen waar iedere gepensioneerde, of werkzame supporter maar kan van dromen spelen het klaar om spelers aan te schaffen die 3 maanden nodig hebben om op peil te komen eer ze kunnen ingezet worden. De smaakmakers van vorig seizoen Patris en De Norre werden samen met topscorer Gonzalez en Tamari vervangen door één nieuweling die aan de aftrap verschijnt. En dan geduld en afwachten prediken? De verantwoordelijken die onze verslagen minutieus lezen zullen even schrikken van al dit negatieve maar moeten beamen dat deze realiteit van moedige en gedreven supporters komt. Uren spenderen onze bestuursleden van alle supportersclubs om nieuwe leden te ronselen, het organiseren van de bussen voor de verplaatsingen, en staan van de eerste minuut klaar om de ploeg te steunen. We vragen weinig terug laat dat duidelijk zijn. De neutrale supporter warm maken om meermaals te komen lukt op deze manier niet. De goede start is al om zeep, en bovendien weten vriend en vijand dat de PO3 moet vermeden worden. Op deze manier zal het niet lukken. Keita en Holzhauser krijgen het om bepaalde redenen niet op gang en ondertussen haalden we 1 op 6 tegen de meest haalbare kaarten. Als het dan nog ongeluk was kan je er mee leven. De zitplaatsen werden duurder, het bier ook maar het spel werd zuurder en we zijn niet alleen met deze gedachten. Met Union en Antwerp in de komende weken moet er vertrouwen komen maar wie gaat dat klaar spelen? Hopen is ons enige hulpmiddel dat over blijft. Paniekaankopen moeten we niet verwachten. We gaan al geen 1B scenario vooropzetten maar wat beter voetbal en zeker betere uitslagen verdienen onze OHL supporters zeker wel. Voor wie nog meer kritiek wil lezen verwijs ik naar Facebook. Wie positief blijft leest hieronder.


Deel2: Tegen promovendus RWDM moesten de eerste 3 punten aan den Dreef blijven. Na het gelukkige puntje op Mambourg was dat een must om van een degelijke start te spreken. OHL startte met Maertens en verrassend met Keita in de basis. Mathieu leek niet helemaal in orde en werd bij de rust vervangen. Keita, die een goede eerste helft speelde ging er ook uit tijdens de pauze. RWDM had toen net en verdiend gelijk gemaakt na een doorsteekpas van .... ja, Mercier. OHL speelde de eerste 20 minuten zoals verwacht en kwam door Sagrado na een sublieme pas van Opoku op voorsprong. Iedereen geloofde in de eerste winstmatch door dit vertoon. Waarom onze ploeg dan meteen terugviel op lateraal voetbal zonder inspiratie of aanvallend spel is een raadsel dat alleen Marc Brys kan uitleggen. De bezoekers uit "Meilebeik" die met De Sart en Mercier 2 oud OHL spelers in hun rangen opstelden begonnen er in te geloven en maakten dankbaar gebruik van deze zwakke tegenstand. Na de pauze moest OHL opnieuw in de aanval om een tweede doelpunt te scoren. Al in de eerste minuut, toen vele supporters nog aanschoven om hun herbruikbare bekers in te wisselen, werd een ongelukkig handsspel van Ricca door de VAR tot penalty uitgeroepen en de Brusselaars kwamen zo zelfs op voorsprong. In de vorige match hadden we al gemerkt dat OHL niet gemakkelijk een verdediging uit verband kan spelen en daardoor meermaals de lange bal gebruikt. De RWDM doelman moest geen 2 wereldsafes verrichten om zijn ploeg naar een overwinning te loodsen. Als nieuwkomer in de JPL neem je deze geschenken in dank aan en laat je de thuisploeg met een kater achter. Bij de supporters zal dat niet anders zijn.

En voor wie er aan zou twijfelen: wij zullen er zijn op Union en tegen Antwerp om onze ploeg te steunen.

Ref: Arthur Denil                                           Toeschouwers: 6.200 


Een gevleid puntje op Mambourg 1-1


Een eerste verslag over een wedstrijd om snel te vergeten is nooit makkelijk. OHL met slechts één nieuwkomer tussen de lijnen kon een numerieke meerderheid, na rood voor thuisspeler Stulic, gedurende 70 minuten tegen 10, niet afsluiten met een driepunter. Erger nog, er was een gevleide penalty nodig om OHL de gelijkmaker te bezorgen. Opoku deed het goed en trapte de 1-1 op het bord. Charleroi leek nochtans geen topploeg maar na de uitsluiting koos Mazzu voor een verdedigende opstelling. Die deed het goed want OHL was nooit in staat om de stugge verdediging van de Carolo's te ontwrichten. Bovendien flirtte onze peter Schrijvers ook met rood, was Torsteinsson ver van zijn beste vorm en slofte Holzhauser als een oldtimer over het veld. Na de pauze werd hij terecht samen met Sagrado vervangen door N'Dri en Maertens. Het vlotte nu iets beter maar Koffi moest nooit wonderen verrichten om zijn netten schoon te houden. Tien minuten voor affluiten, net na de invalbeurten van Dom en Nsingi voor Thorsteinsson en Mendyl, ging de bal op de stip. Boukamir tikte Opoku aan en die zette de elfmeter zelf feilloos om. Ik kan begrijpen dat de supporters die op de oude markt het grote scherm aankeken, meermaals naar den toog zijn afgezakt om deze zwakke vertoning te ontlopen. OHL mag zeer tevreden zijn met dit puntje want de nederlaag was zeer dichtbij. Charleroi dat voor een leeg huis moest voetballen na bestraffing van de voetbalbond zal dit puntenverlies zeker betreuren. Hopelijk krijgt Brys wat meer schwung in onze ploeg want de thuismatch tegen RWDM moet met en driepunter afgesloten worden willen we van een degelijke seizoenstart kunnen spreken. Dat er nog versterking nodig is wisten we al maar nu werd het nog duidelijker. Hebben onze bestuurder dat ook gezien? Van de nieuwkomers kan N'Dri terugblikken op een degelijke invalsbeurt en ook Ezechiel Banzuzi deed het meer dan behoorlijk. Waar blijven de anderen?

Ref: Nathan Verboomen                                       Toeschouwers: 20