Wedstrijden

De verslagen van iedere wedstrijd worden hieronder in volgorde vermeld.

De Kanaries komen uit hun kooi maar Leysen juicht. 1-1


STVV werd uit de beker gewipt door Gent met 0-1 en dat is niet verwonderlijk. Maar nu wilden de Kanaries duidelijk revanche voor de droge 4-0 nederlaag in Leuven meteen ook de grootste overwinning van OHL in deze competitie. De kunstgrasmat speelde OHL al parten in Knokke en was meteen ook een voordeel voor de thuisploeg. De gratis bussen en tickets die aangeboden werden verzamelden wel veel bezoekende supporters die het sukkelende OHL nog wilden steunen. In het "vogelkot" van St Truiden, wellicht de slechtste ontvangst voor bezoekers van de ganse JPL, mochten onze supporters samenhokken. Garcia die de knokpartij in Knokke had overleefd moest een tegenzet vinden en het vertrouwen van zijn troepen opkrikken na de zwakke bekerwedstrijd. Maar ook STVV speelt zwak voetbal want als je een zee van ruimte krijgt aangeboden door de bezoekers en je talrijke kansen de nek om wringt ben je zwak. OHL anderzijds was in de eerste helft nergens en puurde uit één kans ook nog een doelpunt. Van efficiëntie gesproken. Verder was het huilen met de pet op. Geen ideeën, slechte opstelling, ver van de tegenstrever verdedigen en noem maar op. Ref Boterberg gaf dan nog een onnodig geschenk aan de thuisploeg door Sagrado na een bizarre tackle met rood naar de kleedkamer te sturen. Zelfs de TV beelden waren hierover onduidelijk. Dat de rust met een 1-1 stand bereikt werd was al een opsteker. Na de pauze was de belegering van ons doel niet verwonderlijk maar één man zou niet wijken. Doelman Leysen verbant Prévot zeker naar de bank voor ettelijke weken. De ganse ploeg deed niets anders dan verdedigen in de ganse 2e helft. STVV tegen 10 man gedurende meer dan een uur moest een gaatje vinden voor een 2e doelpunt. Koita zijn kanon werd alleen door onze doelman het zwijgen opgelegd want bij iedere poging stond hij pal. Zelden zo veel en zo'n klasrijke safes gezien. Leuvens balbezit was wel 29%. Als supporter ben je dan nog tevreden met dat ene puntje want dit had een afstraffing kunnen/moeten zijn. En na affluiten vielen er verschillende kanaries van hun stokje door ontgoocheling. Maar met 1 op 18 red je het niet. Nog voor de wintertop zijn er 6 punten nodig. Aan Leysen zal het wellicht niet liggen. Het enige lichtpunt van deze match.

Ref: Jan Boterberg Toeschouwers;: ??OHL naar de 1/8 e finale van de Croky cup. 1-1 NV en strafschoppen 2-4


De titel is zowat het enige positieve wat we er van onthouden. Knokken in Knokke, tot de laatste minuut was onvoldoende om de strafschoppenreeks te ontlopen. Wat een wedstrijd moest worden om het vertrouwen op te krikken eindigde gelukkig nog in een overwinning via de penalty's. Het vertrouwen (?) was ver zoek. De thuisploeg, die eerder al Mechelen had gewipt, had niks te verliezen en speelde ook zo. OHL kon er weinig tegenover zetten. Nochtans hadden een aantal spelers nooit moeite met het ritme van 1e amateur (3e klasse) De talrijke supporters die de verre verplaatsing deden en in de barre kou ook nog getracteerd werden op verlengingen en strafschoppen verdienden voor deze match eveneens een gratis ticket en busverplaatsing. Slechte passes en balverlies waren niet om aan te zien. Bij een hioekschop met 11 in de rechthoek tegen "amateurs" mag je toch beschamend noemen. De kunstgrasmat en de ref speelden niet in de OHL kaart maar dat mag geen excuus zijn. De Knokkenaren speelden snel en aanvallend maar trapten op het einde op hun adem. De slimme tijdwinst die ze vakkundig toepasten sleurde de kustjongens naar de verlengingen. Als je Holzhauser kan inbrengen en die ook nog de betere was weet je genoeg. Na 22 min scoorde Dom dan toch maar nog voor de rust kopte de thuisploeg de gelijkmaker tegen de touwen na hoekschop. De 1-1 was geveid voor Leuven want na de pauze was de taktiek evenwaardig aan de stoet in Echternach. Hoe je met dit voetbal in STVV een heropstanding kan bewerken blijft een vraagteken. Bovendien nog wat opstootjes in de tribunes en op de reservebank die de terugweg nog wat uitstelden. Onze supporters verdienen veel beter. Maar ja.


Antwerp op een diefje. 1-0


Na 4 nederlagen op rij was het bibberen op "den Bosuil". We bedoelen hiermee niet de voorzitter maar het stadion. De lege tribune is nog altijd een doorn in het oog van de Ghelamco CEO maar de buren laten blijken dat je met veel geld niet altijd je zin krijgt. Op onze volgende verplaatsing naar Knokke voor de Croky Cup zal eenzelfde gerucht de ronde doen. De buren in Antwerpen houden het been stijf en hierdoor mag de tribune aan de overkant niet open. In Knokke bedreigde de voorzitter zelfs een aantal mensen die hun grond niet willen verkopen voor zijn "golfproject" dit volgens de Pano-reportage. Niettegenstaande pompte Gheysens ettelijke miljoenen in "den Antweirp" waardoor ze de landstitel behaalden en 0 punten in de Champions League. Barcelona zal het bekopen "zo zegt Van Bommel". De rood witten konden zich tegen OHL geen puntenverlies veroorloven en zo gebeurde ook. Met alle middelen bleven de drie punten in de Sinjorenstad en voor OHL een 5e nederlaag op rij. Het sukkelstraatje wordt steeds langer maar we geven nooit op. In Knokke, dat Mechelen uit de beker wipte, moet OHL zijn status herpakken en ook op STVV mag er niet verloren worden. Het doel moet in zicht blijven en hier bedoelen we ook niet de goal. Een aantal afwezigen, waaronder Misao en Maertens, vergemakkelijkten de taak niet. Maertens al maanden op de sukkel, zou snel op zijn niveau moeten komen want deze blijkbaar onmisbare schakel hebben we dringend nodig. Het blijft puzzelen voor Garcia maar die krijgt het voordeel van de twijfel om op korte termijn de ploeg op de rails te krijgen. Moeilijk gaat ook zegt men en de weg is nog lang. De landskampioen was de betere ploeg in de eerste helft en won verdiend maar OHL knokte tot het eindsignaal om de gelijkmaker te scoren. Een gebrek aan talent konden ze niet verdoezelen want meermaals waren slechte passen en balverlies schering en inslag. Dat de Arsenal score (1-0) weeral net voor de rust op het bord kwam was dan ook geen verrassing. Antwerp wou snel scoren na de verplaatsing naar Shakhtar Donetz en het was achteraan bij OHL alle hens aan dek. Vermits verschillende spelers zich op kleine foutjes lieten betrappen was het opletten geblazen. De snelle linker vleugelspelers, vooral Ejuke, van de thuisploeg strooiden verwarring in onze verdediging. Het was dan ook een verdienste dat OHL toch verschillende keren kon tegenprikken maar de afwerking was ondermaats. Opoku en Brunes en later Nsingi en N'dri hadden te veel tijd nodig om te scoren. Antwerp speelde daarna de wedstrijd uit met veel tijdgewin omdat de vermoeidheid na de Europese verplaatsing toe sloeg en ze ook merkten dat OHL ieder moment kon tegenscoren. Door een gebrek aan scorend vermogen was dat ijdele hoop. We slepen ons naar de winterstop en misschien kan de winter mercato ons een scorende spits leveren want die is er dringend nodig. Tot dan zijn er nog 4 matchen en is puntengewin een must. Maar dat wisten we al langer.

Ref: Brent Staessens                                                                 Toeschouwers: ??


Club Brugge met het kleinste verschil. 0-1


Na een weekje rust kon een fris OHL vol aan de bak tegen Club. Garcia had duidelijk wat meer lijn in de ploeg gekregen maar tegen de talentrijke landskampioen was dat net niet voldoende. Eén klasseflits van Jutgla was voldoende voor de volle buit en een verdiende overwinning. Dat doelpunt viel dan nog op het meest onaangename moment net voor de rust. OHL kende net na de pauze een betere periode maar kon niet scoren. Torsteinsson had een drietal mogelijkheden om de verhoopte gelijkmaker te scoren. Brugge had wel het meeste balbezit en ook de betere kansen voor de rust. En na de koffie zorgde onze "reserve" doelman dat de score niet hoger opliep. Leysen toonde zijn klasse en hield de spanning er in tot het einde. De gekwetste Prévot mag voor velen op de bank blijven na deze prestatie. De trainer was niet tevreden met het doelpunt want ze hadden de ganse week getraind op deze spelfases. Maziz was weer onzichtbaar en werd vervangen. Opoku speelde alleen vooraan en kreeg te weinig steun. Verder kan de ploeg op een zeer verdienstelijke wedstrijd terugkijken maar daar koop je geen punten mee. Al bij al een aangename match met spanning tot het einde maar afgesloten zonder punten. Met deze mentaliteit kunnen die niet uitblijven. Op Antwerp wordt het weer knokken en hopelijk geen nieuw verlies. De positieve flow mag dan niet verdwijnen. Soms was de beslissing van de ref ook niet in het OHL voordeel maar dat zal nog gebeuren. Neutraal is anders een voordeel.

Ref: Nathan Verboomen                                                    Toeschouwers: 9.000


Is Oscar Garcia de nieuwe wonderman? 3-1


Zo hopen althans de OHL supporters want na de blamage tegen Westerlo en het verlies in Genk is er nog een lange weg te gaan om de PO3 te ontlopen. Bij PD geloofden ze er wel in want met een goed gevulde bus reden we naar de Cegeka Arena in Genk. Trainer Vrancken verwittigde al want OHL had nog nooit gewonnen in Genk. Niettegenstaande de peptalk van Oscar blijft de opdracht dezelfde. Naar een plaats boven de nr 13. Tegen een klasrijk elftal als Genk was de eerste taak minstens een puntje halen. Ik wil zondag al zaken zien waar we deze week op hebben gewerkt op training zei Garcia. Dat bleek ijdele hoop. Genk toonde waarom zij bovenaan en wij onderaan de klassering staan. OHL moest de ganse match het balbezit aan de thuisploeg laten en dan kan je weinig kansen scheppen. We denken niet dat dat de opdracht was die Garcia mee gaf. Nochtans haalden de Limburgers hier weinig kansen uit en was er een te vermijden strafschop nodig om Genk op voorsprong te trappen. Genk had een Europese midweekmatch in de benen maar dat merkte je nauwelijks. Het was wachten op een 2e doelpunt na de pauze maar dat kwam er onverwacht voor OHL. Bij een van de weinige goede aanvallen trapte Brunes, die inviel, de gelijkmaker in de verste hoek. Even euforie bij onze supporters want er bleven slechts een vijftal minuten te spelen plus wat extra tijd. De klasse van de thuisploeg hield hier weinig rekening mee en in de laatste speelminuut trapte kapitein Heynen verdiend de 2-1 voorbij Prévot. In de extra tijd moest OHL de kelk nog ledigen met een derde doelpunt via Munoz. Te weinig klasse hoorden we rondom ons en dat bleek de waarheid. Het aantal slechte passes was niet te tellen en daar zal Oscar duidelijk moeten aan werken. Met Club Brugge thuis en nadien 3 verplaatsingen op het programma is puntengewin ver af met dit voetbal. Hopelijk is er tegen dan wat beterschap. En nogmaals onze trouwe supporters verdienen beter.

Ondertussen waait er een nieuwe wind door den dreef want de staf is aardig door elkaar geschud in de laatste weken. Verlaten de ratten het zinkende schip? Hopelijk is dat doemdenken maar na Willems en Van Doorslaer is nu ook Mariman opgestapt en verlieten ook Mununga, performance coach Tambeur, Hans Somers en Zurab Amirian den dreef. Enkel T2 Manel Exposito, met een verleden bij KAS Eupen, komt er bij.

Ref: Wim Smet                                                                           Toeschouwers: 17.800


Westelke knokt zich naar een overwinning. 0-2


Onder het waakzaam oog van "Oscar", niet die van FC De Kampioenen maar onze nieuwe trainer, moest OHL voluit gaan voor de drie punten. Met een zwaar programma voor de boeg was niets minder een optie. Vanhemel, nog altijd aan het roer tot volgende week, kon na de bekeroverwinning over een grote kern beschikken. De samenhorigheid van een groep is meestal van grote waarde voor een elftal. De opstelling werd dus de eerste zet naar de broodnodige overwinning. De Kemphanen die ondervonden dat het 2e jaar in de JPL het moeilijkste is, lieten meestal goed voetbal zien maar de uitslagen waren niet naargelang. Met de rode lantaarn valt niet te spotten maar OHL kon de kloof daarom uitdiepen tot 8 punten mits een overwinning. De Parel van de Kempen snoepte met potig voetbal de drie punten af van OHL Genk, Club Brugge en Antwerp worden de eerste uitdagingen voor Oscar Garcia maar dat is nu geen cadeau. Met vertrouwen kan er veel en onze kern heeft toch wel mogelijkheden om resultaten te behalen. De Leuvense supporters waren nogmaals top en opgeven staat niet in ons boekje. De PO3 ontlopen is het eerste doel en de ambities waar maken kan alleen alle Leuvense aanhangers boeien. Oktay, rijke Turkse geldschieter, pompte niet minder dan 17,3 milj. euro om te promoveren en haalde zonder probleem het behoud in het eerste jaar Westerlo. Een nieuwe injectie van 15 milj. dit seizoen, leek niet voldoende om er te blijven. Maar na deze overwinning ziet het er heel anders uit. Als je op eigen terrein weinig of geen kansen kan scheppen tegen de rode lantaarn en die bovendien met een overwinning gaat lopen is de toestand bedroevend. OHL zat al in een moeilijk parket en na deze nederlaag weet iedereen al dat het seizoen lang en spannend zal eindigen. Nieuwe trainer Garcia heeft werk deze week. Een elftal dat angstig leek vanaf de aftrap en weinig kansen bij elkaar speelde was onder de indruk van de vele fouten die de bezoekers maakten om de thuisploeg niet in haar gewone spel te laten komen. De ref van dienst bestrafte deze geniepige fouten pas laat met een aantal gele kaarten. OHL draaide daarom met een gelijke 0-0 stand en moest in de 2e helft op zoek naar een doelpunt. De stevige verdedigers van Westerlo zagen niet op een foutje om de netten ongeschonden te houden maar OHL leek niet in staat deze muur te doorbreken. In de tegenaanval moest de thuisverdediging alert blijven maar Mendyl herviel in zijn oude fouten en veroorzaakte weeral een onnodige strafschop waardoor de bezoekers op voorsprong kwamen. Al je een paar minuten nadien al een 2e goal slikt en zelf geen kansen creëert weet je hoe laat het is. Vanhemel, aan zijn laatste match als hoofdcoach bezig, deed zijn vervangingen pas na het 2e doelpunt en toen was de buit al binnen voor de laatste van het klassement. OHL won nog nooit bij een voorstelling van alle jeugdploegen, was dat al een voorspelling? Een OHL supporter mag blijkbaar geen 3 weken na mekaar rustig ademen. De echten hun weekend is al om zeep. De toverhoed van Oscar is nog de enige hoop die we voorlopig hebben. De ontgoocheling was zelden groter. Hoe raken we uit deze put? Garcia moet er voor zorgen. Hij weet nu dat aanvallen de enige mogelijkheid is. Met welke opstelling zal hij volgende week starten? Om deze groep te stimuleren is er een sterke man nodig. Wij zullen ze steunen op Genk zoveel is zeker.

Ref:Simon Bourdeaud'hui                                                    Toeschouwers: 8.000


Oscar Garcia de nieuwe trainer


Oscar Garcia is de nieuwe hoofdtrainer van OHL De Spanjaard met een knap palmares wijst naar verluidt Shakhtar Donetsk af om aan de slag te gaan in de JPL.

Garcia is een 50-jarige coach die Marc Brys moet opvolgen in Leuven. Vorig jaar werd hij in oktober bij het Franse Stade Reims ontslagen. Op zijn CV staat onder meer Celta de Vigo, Oympiakos, Saint-Etienne, RB Salzburg, Watford en Brighton.

Als speler droeg Garcia 97 keer het shirt van FC Barcelona, daar was hij ook coach van de U19. De Spanjaard staat erom bekend aanvallend voetbal te spelen, maar ook een coach die vaak van club wisselt. In tien jaar stond hij bij tien clubs aan het roer.

Croky cup - Opdracht volbracht 5-0


Elene Grotenberge (waar halen ze die naam) was nooit een bedreiging voor OHL. Daarvoor was het klassenverschil te groot. Toch bewonderen we de moedige tegenstrever die met meer dan 700 supporters naar den Dreef afzakten voor deze bekerwedstrijd. Vanhemel, wellicht aan zijn laatste wedstrijd bezig als hoofdcoach liet verstandig zijn reservespelers matchritme opdoen. Zo zagen we een doelman die toch iets uitstraalde maar te weinig werk had om te beoordelen. Mathieu Maertens kon ook de speelminuten goed gebruiken en N'Dri mocht eindelijk eens starten. Torsteinsson greep de kans om zich te tonen en het was vooral opletten voor blessures. Opoku, Shlomo en Banzuzi waren de andere gelukkigen. Na 24 min was de wedstrijd al gespeeld. Shlomo scoorde uit hoekschop met het hoofd en de eerste defensieve blunder van de bezoekers werd meteen afgestraft. Thieu scoorde nog voor de rust de 3-0 na een mooie aanval en dito doorsteekpas van Jon. Na de pauze een zelfde spelbeeld. De bezoekers konden slechts een paar keer dreigen en OHL speelde op balbezit en uit de bijkomende kansen werd er nog 2x gescoord. De trekking kan ons een mooie affiche leveren voor de 1/8 finale en liefst een thuismatch natuurlijk.


De Brusselaars vinden altijd wat anders en nemen revanche. 5-1


Tegen de recordkampioen is het altijd een matchke apart. De 5-1 is wat overdreven maar Anderlecht kon voor het eerst in 3,5 jaar tijd "verdiend" winnen van OHL. Best een resultaat waar zij fier op mogen zijn want de miljoenenploeg strooide met geld op de transfermarkt dat weinig andere Belgische ploegen zich kunnen permitteren. Onze eigen voorzitter die deze week herdacht werd in een ceremonie, nadat hij 5 jaar geleden om kwam in de historische helicoptercrash, zou er bleek bij worden ook al investeerde hij ettelijke miljoenen euro's in onze ploeg. OHL startte hoopvol na de 4-0 zege tegen STVV en het afscheid van Brys. Riemer hield zijn hamer klaar om de VAR op zijn plaats te zetten als het moest. De ref van dienst bij de VAR ene Wesli bibberde al op zijn benen van bij de aftrap want nogmaals de mauven benadelen zou de wereldpers bereiken. (gelukkig was dit niet nodig) Ondertussen verdubbelde de drugsgemeente zijn omzet op straat omdat de politiediensten wijselijk naar het voetbal werden gezonden om de brave OHL supporters onder controle te houden. Dat was echter niet nodig. De nieuwe klank en lichtspel show van het Lotto Park kondigde een grote overwinning van de thuisploeg aan. Het voetbal van de thuisploeg in de tweede helft zorgde ervoor. Toen kwam OHL op alle vlakken te kort. Bij de aftrap waren de bezoekers beter wakker en Misao knalde de 0-1 al binnen na 3 minuten. Vlietinck, de uitblinker van vorige week, had toen al het veld verlaten met een zware blessure. Het spel werd hiervoor nog stilgelegd zoals het hoort en Dom werd de vervanger. Na deze onverwachte voorsprong kon de intimidatie beginnen. Bij de eerste Anderlecht aanval was de technieker van dienst nog met de dimmer aan het spelen van zijn nieuw speeltje en ging het licht bijna uit. Gelukkig bleef de muziek achterwege. Nadien stuurde de mauven hun Rode Kruis vrijwilligers tijdens de match met de "oude" draagberrie over het veld om Vlietinck op te halen. Hilarischer kan niet. Verboomen legde "wél" het spel stil. Na 11 min. maakte Dreyer een mooie gelijkmaker. Nsingi vergat de 1-2 te scoren en Maziz zette Schmeichel aan het werk. Net voor de pauze toen Maziz ook ten gronde lag met een blessure liet de ref verder spelen en bedankten de stadsgenoten van Mannenken Pis met de 2-1. De match kantelde nu volledig en na de Brésor koffie, gratis geleverd door Polle Van Himst, moest OHL de ganse 2e helft het spel ondergaan. Onze jongens vonden nooit een tegenzet op het tik-tak voetbal van de thuisploeg. Alleen Maertens, nog ver van zijn beste vorm, en Dom konden met een afstandsschot Schmeichel nog aan het werk zetten. Verder was het Anderlecht dat nu de wedstrijd controleerde en de onzekere Prévot nog driemaal de bal uit zijn netten liet halen. De Polle en den Eddy waren toen al samen met Coucke de "Farandole" aan het dansen in de kantine op de muziek van Lange Jojo die nogmaals "Anderlecht champion" zong. Alleen de ouderen herinneren zich dat liedje (uitgebracht in 1985) maar de overwinnaar heeft altijd gelijk. Het kleine OHL zal het tegen Westerlo moeten rechtzetten. De klank en licht show was wel aardig. De uitslag was minder. Maar in Brussel kunnen ze eindelijk nog eens vieren, terecht. En de VAR zei, oef.

Ref: Nathan Verboomen                                        Toeschouwers: ??


De Japanse vlag hangt halfstok in STVV (4-0)


Een blijkbaar bevrijde groep stelde de fans niet teleur en maakte er een gezellige wedstrijd van. STVV geroemd om het mooiste voetbal in de JPL stond op een mooie 10e plaats en moest alleen de laatste match een 4-0 incasseren op het ongenaakbare Union. OHL wat op de sukkel na slechte uitslagen en het vertrek van trainer Brys was een groot vraagteken. Bovendien haalden vele rechtstreekse tegenstanders al punten tegen de betere ploegen van de JPL. Interim coach Vanhemel stuurde zijn spelers naar de top van zijn naam. Niet met beter voetbal maar vooral ander voetbal. Het geklungel in de rechthoek werd beperkt tot een minimum en bij iedere hoekschop bleven er 2 spelers op de middellijn paraat. Ook waren er een aantal spelers die bevrijdt aan de aftrap kwamen. De inzet was top en met alle kwaliteiten van deze groep waren er een paar uitblinkers die de match beslisten. Schrijvers, vooral, en ook Vlietinck overtroffen hun mogelijkheden en sleepten iedereen mee in een uitzinnige match waar iedereen (de OHL supporters dus) op hoopte. Met vlotte balbehandeling en slimme passes werden de Kanaries van hun stokje geduwd. Nsingi scoorde de 1-0 op snelheid en een zwakke Brunes versierde toch een penalty die door onze kapitein onhoudbaar binnen werd getrapt (2-0) Deze ruststand was ideaal en Schingtienne hield perfect de topscorer Koita uit de match. Na de pauze veel druk van de bezoekers maar het vogelzaad van de Kanaries was niet sterk genoeg om deze gemotiveerde thuisploeg te ontwrichten. Iedereen wist ondertussen dat een derde goal de match zou beslissen en Mendyl had dit goed begrepen. Zijn snelle uitbraken deden de bezoekers pijn en zeker zijn knappe goal voor de 3-0. De Truienaren wisten toen al dat de punten in de Bierstad zouden blijven en niet mee zouden gaan naar de appelvelden van het Hageland. OHL speelde nu op zeker, hield de bal in de ploeg en scoorde via Mendyl ook nog een 4e keer. Twee scorende fases werden nog afgekeurd voor buitenspel maar geen enkele OHL supporter die daar een probleem in zag. De late nederlaag van Anderlecht op Standard deed ook iedere thuissupporter al dromen van volgende week. Bevestigen is nu de boodschap. Kwade tongen zegden dat Brys gespot werd in een restaurant samen met Holzhauser om deze overwinning te analyseren maar we denken dat dit een grapje was. Met een nu al volzette bus trekken we naar de Mauven volgende week. Wij hebben niks te verliezen, zij wel. We gingen toch de topploegen kittelen? Het ideale moment dachten we zo.

Ref: Brent Staessens                                                   Toeschouwers: 6.500 ?De vereniging startte met 0 op 9. (3-2)


De gekwetstenboeg van OHL liep al meer dan vol. Sagrado vervoegde het rijtje. Daar moet je op voorbereid zijn maar het is natuurlijk niet leuk. Hierdoor kwamen eindelijk een paar versterkingen aan de aftrap die eerder hun kans niet kregen. Shlomo en Misao mochten starten. De moedige supporters die na het debacle tegen Standard toch nog de verre verplaatsing meededen verdienen een pluim. Het resultaat was weeral van groot belang omdat OHL stilaan in een netelige positie verzeild geraakt. Trainer Muslic van Cercle had dus evenveel problemen dan Brys omdat zijn team niet draaide. Toch stond Cercle op plaats 8 met 12 punten uit 9 wedstrijden. Maar een thuismatch is de ideale gelegenheid om dit recht te zetten. En aan strijdlust ontbreekt het niet in Brugge ook al spelen ze in de schaduw van het grote(re) Club. OHL was gewaarschuwd en Brys liet al optekenen dat de ploeg moest/zou reageren tegen Cercle. Met een weekje rust vanwege de interland en nadien een thuismatch tegen STVV en een verplaatsing naar Anderlecht op het programma kon OHL maar beter puntjes pakken. Maar onze ploeg bleef in hetzelfde bedje ziek. De nul houden is bijna onmogelijk en veelvuldig balverlies hadden we ook al ondervonden. Na 3 min. was het al raak en gelukkig konden we nog in de volgende minuut tegenscoren. Verder was het een fysieke strijd en bleef "de vereniging" de ballen achter onze verdediging gooien waar hun aanvallers telkens gretig op inliepen. De Leuvenaars, met een onzekere doelman Prévot vonden geen antwoord op deze speelwijze. Het was geklungel aan beide zijden maar de thuisspits Denkey was de held van de dag met 3 doelpunten. Bij het eerste werd er weinig in de weg gelegd na een knappe voorzet en een inlegger. De tweede was eerder een frommelgoal waarna de ingevallen Banzuzi met een dito actie nog de gelijkmaker kon binnentikken. Toen de gelijke stand in de maak was kon Denkey op het einde nog de OHL supporters in de rauw dompelen want Prévot kon het afstandsschot niet pareren. Zo moesten we nogmaals ontgoocheld de verre terugweg aanvangen. Bovendien komen er wellicht een paar gekwetsten bij. Torsteinsson werd door Banzuzi vervangen en later verlieten ook Vlietinck en Nsingi het veld na kwetsuren. Zo konden Brunes en Dom ook wat speelminuten vergaren maar onze coach heeft waarschijnlijk een vete tegen N'Dri want deze snelle winger kreeg nogmaals geen enkele speelminuut. Onze supporters begrijpen er niets van. Wij ook niet. Hoe gaat Brys nu reageren? Wie in de goden gelooft heeft meer kans en iemand zei dat er slechts één vervanging de boel kan redden. Die van de man aan de kant. Wie zou dat zijn?

Ref: Wim Smet                                       Toeschouwers: 3.000


De Rouches krijgen geschenken. 1-2


Standard kende zoals OHL een zwakke seizoenstart en had dringend punten nodig. De mannen uit de vurige stede gooiden alles in de strijd om over OHL te springen in het klassement. Het verschil was slechts twee schamele puntjes. Vermits OHL nog met verschillende langdurige gekwetsten zat kwam het winnende elftal van vorige week aan de aftrap. Maertens en Opoku zullen weldra terug aansluiten maar voor hen kwam deze match nog te vroeg. De Luikse ploeg had op het einde van de mercato nog en paar aanwinsten binnengerijfd om op te klimmen naar een veilige plaats. Aan inzet dus geen gebrek. Onze supporters wordt echter geen rustig seizoen gegund want in deze thuismatch werden de punten te grabbel gegooid tegen een tegenstander die nooit indruk kon maken. Weinig durf van OHL met op en neergaand voetbal is niet wat de fans verwachten. Dat Standard onderaan bengelt verwonderde geen enkele OHL fan. Als je bovenop nog een doelpuntje weggeeft is het makkelijk voetballen op verplaatsing. Standard probeerde nooit een 2e doelpunt te scoren en speelde de bal geduldig rond. Met een talentvolle OHL bank als redmiddel werd geen rekening gehouden. De negatieve commentaren van onze supporters waren volledig terecht. Dit Standard kreeg geschenken door ondoordachte beslissingen. Negatief denken en negatief schrijven is niet toegelaten maar niet ingrijpen blijkbaar wel. De C4 van Hoefkens werd even terug in de map gestoken want de winnaar krijgt weeral gelijk. De ludieke uitspraken van onze clan zijn dus niet ongepast. Geen vervangingen en toch een doelpunt uit het niets om de 1-1 op het bord te zetten. Standard deed geen enkele poging om te winnen maar puurde uit 1 schamele kans na de pauze een 2e goal. Na de gelijkmaker waren de rouches klaar voor de slachtbank en een welgekomen thuisoverwinning. Dat het alsnog mis liep kan alleen kwaad bloed zetten bij de talrijke thuissupporters. Na de onverwachte 1-2 via oud OHL speler Sowah dan nog, was OHL even van slag. Maar de oplossing kwam er niet omdat Brys tot 5 min. voor affluiten met dezelfde opstelling bleef aanmodderen. Mazziz slofte toen al lang in een tergend traag ritme over het veld maar de snelle vervangers kregen slechts een paar minuten om de gelijkmaker te scoren. Zelfs Carl Hoefkens wist toen al lang dat de buit binnen was. Iedereen behalve degene die het moet zien zag dat vervangingen al lang hadden moeten gebeuren. Maar ja, de beste trainers zitten in de tribune. De centjes voor een ontslag zijn blijkbaar belangrijker dan een ingreep om deze club te redden. Of hebben we het weeral mis? Na een mooie overwinning op Mechelen is deze opdoffer een nieuwe teleurstelling. In de kantines hoorden we van iedereen dezelfde uitleg. We zullen u deze hier besparen maar zo kan het niet verder. Spijtig dat de voetbalkenners van onze club zo weinig durf aan de dag leggen. Voor ons is het weeral een ganse week balen. Wie wil er mee naar Cercle??

Ref: Lothar D'Hondt                                                          Toeschouwers: ??


De Kakkers hebben een stevige thuisreputatie 1-2


Zonder Ricca langdurig gekwetst, die de andere gekwetsten Maertens, Opoku en Calut vervoegt, zag het er al niet rooskleurig uit voor deze steeds moeilijke verplaatsing naar Mechelen. De Kakkers legden eerder al 4 doelpunten in de korf van Union en stuurden Eupen ook puntenloos naar de Oostkantons. Maar OHL moet nu eenmaal dringend punten pakken om de PO3 te ontlopen. Vooral tegen de kopploegen worden er goede matchen gespeeld en dat was nu ook nodig. Met Hairemans, op de bank gestart, en Schoofs lopen er bovendien 2 ervaren toppers in de halflijn van de geel-roden. Storm en Raemaekers (niet in de selectie van Dufour) hebben ook een OHL verleden en wilden zeker onze ploeg een nederlaag toedienen. Op de bank zit ene Fred Vanderbiest als assistent, nerveus als altijd. De opstelling van Brys werd dus met Argusogen bekeken. Maar ja, Argus had 100 ogen over zijn hele lichaam en Brys ....... De winnaar krijgt altijd gelijk en dus was wachten tot min.90 om te vervangen een goede zet. Een onuitgegeven OHL waar Miguel Ricca verving en Nsingi de plaats van Brunes innam startte als een sneltrein. Al in de eerste minuut kon Torsteinsson scoren na een aanval opgezet door Schingtienne en Nsingi. Deze laatste kon ook nadien met zijn snelheid de rechthoek induiken met een strafschop als gevolg. Schrijvers had in dezelfde minuut echter de bal van de lijn gehaald. In de tegenaanval en met de hulp van de VAR mocht Jon zijn 2e binnentrappen op penalty. Thuisdoelman Coucke dacht er anders over en redde KV van een dubbele achterstand. De Mechelse doelman zou in de 2e helft nog verschillende goede reddingen brengen die de thuisploeg tot het eindsignaal in de match hielden. OHL moest na de penalty misser wat herorganiseren maar moest nu het balbezit aan de thuisploeg laten. Vermits Mrabti en Cobbaut de kansen misten kwam OHL terug in de match en scoorde Maziz net voor de rust met een kopbal toen Nsingi uithaalde en Coucke de bal niet voldoende weg kreeg. De strafschopmisser indachtig was de match toen al gespeeld. Bij een dubbele voorsprong weet je echter dat één tegendoelpunt terug de vlam in de match brengt en dat gebeurde al in de 1e minuut van de 2e helft. Slechter kan je niet beginnen en dus bleef de druk op de ketel. Een zwakke Storm kon echter niets forceren zoals in andere wedstrijden en ook Schoofs was niet in zijn dagje bij de Kakkers. De verdienste van OHL kan je zeggen. Je verwacht dan wat frisse inbreng maar het resultaat is heilig en dus bleven de invallers zich warm lopen tot min. 90. Onze supportershartslagen stonden toen al in het rood. Op 10 min. van het eindsignaal kon Torsteinsson de derde verlossende treffer scoren maar ook hier was de VAR spelbreker. Dit mooie doelpunt werd dubieus afgekeurd zodat OHL tot de laatste min. moest alert blijven. De stevige thuisreputatie van KVM kreeg nu een stevige deuk maar daar zal de grijze zich niks van aantrekken. Hij kreeg gelijk. Deze 3 punten geven wat ademruimte en met vijf gemakkelijke wedstrijden voor de boeg zit OHL in de lift. Onze invallers zijn er klaar voor.

Ref: Nathan Verboomen Toeschouwers: 13.300


Heintje al wenend terug naar Gent 1-1


Tegen de leider een punt halen is nooit slecht. Gent staat niet voor niks op kop in de JPL en toonde in deze match waarom het aan de leiding staat. De budgetten van beide ploegen vergelijken is onzin want de Buffalo's verveelvoudigen onze som. Zonder vrees starten en knokken voor iedere meter is de enige juiste manier om punten te pakken. Zo kwam OHL ook aan de aftrap. Niks te verliezen alles te winnen. Brys koos voor dezelfde ploeg die Kortrijk over de knie lag en bij de talrijke supporters waren er daar zeker twijfels over. Niettegenstaande was de start van onze ploeg een voltreffer want Braut Brunes scoorde zijn eerste doelpunt voor OHL na een heerlijke voorzet van Sagrado die weer rechtshalf speelde. Een treffer uit het boekje. Heintje stond toen al lang te molenwieken zoals Christus aan het kruis met openslaande armen. De midweekmatch donderdag in Zorya (Oekraïne) in het achterhoofd gebruikte Heintje zijn volledige reservebank en ook Brys voerde de nodige wissels door. Voor Ricca en Shingtienne was dat een blessure die hopelijk geen lange afwezigheid veroorzaakt. Een dominerend Gent zocht ondertussen naar de winning goal maar OHL wou dat puntje in Leuven houden. Siebe Schrijvers speelde zijn beste match van het seizoen en was alom aanwezig. Zeker een mooie opsteker voor de komende matchen. Met de druk van Gent was het niet verwonderlijk dat er vele hoekschoppen naar de bezoekers gingen vooral omdat we de bal niet in de ploeg konden houden. Een bleke Maziz en Kiyine werden vervangen en de vervangers brachten toch wat meer gevaar. Orban, 35 miljoen marktwaarde, toonde nooit waarom zijn prijs zo hoog lag maar Gent had voldoende talent om deze match te winnen na vele kansen. De prikken van de thuisploeg waren niet slecht na de invalbeurt van N'Dri. (weeral een goede invalbeurt) Torsteinsson en Banzuzi brachten zeker een meerwaarde in de 2e helft. Fadiga, bij de bezoekers, was een duivel die gelukkig niet eerder inviel maar na drie, terecht, afgekeurde doelpunten van de bezoekers (voor buitenspel) kon OHL gelukkig dit puntje thuis houden. Een overwinning zat er ook in maar zou de uitslag toch wat overdreven in ons voordeel hebben beslist. De poetsploeg was toen al lang de tranen van Heintje uit de kleedkamer aan het dweilen. Een mooi eerbetoon voor een overleden supporter van Gent siert onze supporters nogmaals. Ze waren weeral een groep die de ploeg naar een hoger niveau tilt. In Mechelen nu iets halen kan ons uit de gevarenzone brengen. We blijven erin geloven.

Ref: Nicolas Laforge                                             Toeschouwers: 7.300


Kortrijk helpt OHL aan de eerste driepunter. 3-0


Tegen Kortrijk was het al spelen met het mes op de keel. Na een weeral bewogen week met artikels van de federatie naar het bestuur en een open brief van vak K naar de voorzitter was de spanning binnen de groep niet afgenomen na de nederlaag in Eupen. De eerste driepunter moest er komen zoveel was zeker. Met de creatieve middenvelder Maziz en Misao die eindelijk zijn papieren in orde heeft werd er opnieuw wat hoop bij de supporters aangekaart. En de winnaar krijgt altijd gelijk (zo dacht ook Marc Brys) Met een onuitgegeven opstelling die velen niet begrepen (waaronder ikzelf) werd de eerste overwinning behaald. Niet dat het een knalprestatie werd maar dat zal onze trainer worst wezen. Smaakmaker N'Dri die de vorige wedstrijden telkens heel goed inviel (en dat nu ook deed) zat weer op de bank samen met Vlietinck, de nog steeds gekwetste Maertens, Torsteinsson en Banzuzi die voor zijn balverlies in Eupen moest boeten. Schingtienne, Kiyine en nieuwe aanwinst Maziz stonden meteen in de basis. Kiyine zorgde voor veel balverlies en niemand begrijpt wat een Italiaanse topploeg in hem zag. Hij haalde bovendien nog een oerdomme gele kaart om de bal weg te trappen bij een 3-0 voorsprong. Sagrado die in de eerste wedstrijden uitstekend Patris verving verdween nu naar het middenveld en kon er zelden door breken. De jonge Schingtienne betaalde leergeld en hield zijn spel heel eenvoudig (lees achteruitvoetballend) bij zijn eerste offensieve actie scoorde hij de 2-0 nadat Ricca eerder en net voor de pauze de 1-0 inkopte na hoekschop. Vermits het eerste halfuur weinig gevaar bracht van beide ploegen hadden de kerels, met Malinov in de basis, wellicht medelijden met Brys want ze trapten knullig een verloren bal onnodig in hoekschop. Ricca bedankte met zijn kopbal en de voorsprong voor OHL. Maziz liet anderzijds zijn talent merken en was alom aanwezig. Vooraan speelde Braut Brunes meer dan verdienstelijk op een eiland. De Kortrijkzanen waren onmondig en schiepen weinig kansen om de achterstand weg te werken. Bij de enige echte kans gooide Prévot er zijn hoofd voor. Mendyl, in een betere vorm, gebruikte zijn snelheid om de kerels pijn te doen en legde de 3-0 op de voet van nieuwkomer Maziz die nadien een applausvervanging kreeg van een ontspannen (lees ontsnapte) Brys. Misao mocht nu zijn eerste pasjes op de Leuvense grasmat zetten en Torsteinsson en N'dri vielen beiden gretig in en wilden hun basisplaats veroveren. Beiden kregen voldoende kansen om de score hoger te laten oplopen maar het ontbrak aan wat geluk. De supporters die van bij de aftrap dan toch aanwezig waren verdienden weeral een puim voor hun tomeloze inzet en steun aan de ploeg. Ondertussen slikten wij onze kritiek in want zoals eerder vermeld krijgt de winnaar gelijk ondanks deze vreemde opstelling. Bij Kortrijk zal dat net andersom zijn vermoeden we. En de bezoekende trainer Edward was Still, kreeg een schouderklopje van Brys want die begreep maar al te goed wat zijn tegenstrever voelde. Nu we punten halen worden we afgestopt door een weekje rust en Heintje zal daar dankbaar gebruik van maken om onze ploeg te analyseren voor onze volgende thuismatch tegen Gent. Maar onze trainer zal waarschijnlijk een nieuwe opstelling bedenken zodat Heintje zijn denkwerk nutteloos wordt. Onze trouwe supporters kunnen even uitademen met het gekende "oef" geluid. Zelfs de clean sheet waren we bijna vergeten.

Ref: Wesli De Cremer                                                              Toeschouwers: 5.000


De PANDA's een maat te sterk. 3-1


Met een goed gevoel en een goed gevulde bus naar de Oostkantons voor de eerste driepunter was ons doel. Na de veel belovende prestatie tegen landskampioen Antwerp stond iedereen op scherp. De gekwetste Opoku was wel al een domper en verplichtte Braut Brunes om zijn reputatie waar te maken. Verder was er de hele week de soap rond de transfer van middenvelder Maziz, eerder aan de slag bij Seraing. Of deze alsnog aangeworven wordt zal afhangen van de grieven van ene sluwe makelaar. Maar versterking is er nog nodig zoveel is zeker. Vermits de Panda een uitstervend ras is had OHL wat medelijden. Ze schonken dan maar 3 punten en niet via het WWF. Iedereen hoopte dat de positieve lijn zou door getrokken worden na de sterke match tegen de landskampioen maar niets was minder waar. Onze supporters trotseerden een lange file, gezaag op de bus en moesten dan nog teleurgesteld uit de Oostkantons terugkeren. OHL herviel in zijn oud concept met lateraal voetbal, veel kansen en weinig afwerking met een spits die het met één kansje moest stellen. De gezangen richting trainer Brys bleven niet uit, vervangingen om de 2-0 achterstand op te halen wel. Na twintig minuten heen en weer voetbal was de 5e penalty van het seizoen een feit en kon OHL weeral achtervolgen. Individuele fouten beletten dat onze ploeg deze achterstand kon ongedaan maken want tot 2x toe werd dit door de thuisploeg afgestraft. Met nog 10 min op de klok kon Schrijvers toch milderen tot 2-1 na een strafschop, ditmaal in het voordeel. De Panda's konden echter rustig hun bamboe verorberen want de bezoekers legden weinig in het pad om de weerstand te breken. Nu werden er wel kansen gecreëerd maar de Oostkantonners gaven geen krimp vermits ze alleen maar de voorsprong massaal moesten verdedigen. In de tegenaanval werd de score opgedreven en een 2e doelpunt van OHL werd nog afgekeurd door de VAR. Trainer Brys kan zich beter in Griekenland (onze insiders zullen dit begrijpen) wat gaan bezinnen want hij was de kop van jut. Er wacht nu een lange en moeilijke weg om de PO3 te ontlopen. Het spelsysteem en de opstelling moeten dringend aangepast worden om de eerste overwinning binnen te rijven maar wie gaat dat veranderen? Het vertrouwen van de ploeg kreeg weer een ferme deuk en dat kan je niet oplossen door één of twee bijkomende transfers. Hoe zal het bestuur nu reageren? Als supporter blijf je positief denken en om op de vraag van vele leden te antwoorden, NEE er komt geen bijkomende supportersvergadering. Op de OHL site staat de overwinning van de dames op pagina 1 dat geeft stof tot nadenken.

Ref: Nicolas Laforge                                              Toeschouwers: 2.350


De landskampioen tevreden met een gelijkspel? 1-1


Na een bewogen weekje, de 5-1 pandoering op Union, de supportersprotesten, de supportersvergadering en 2 bijkomende aanwinsten was puntengewin tegen Antwerp een welkome zet. Tegen de Landskampioen, de bekerwinnaar en de winnaar van de supercup was dat geen gemakkelijke opgave. De inzet was er alleszins en soms wat overdreven want Mendyl ging weeral te driest te keer en zoals vorige week op Union, waar hij een penalty veroorzaakte, was een 2e gele kaart zijn deel, dom. Hierdoor moest OHL in het laatste kwartier (er werden 7 min. over gespeeld) nog vol aan de bak om verlies te voorkomen. De geslepen Antwerpenaren hadden voorin een sluwe Hollander lopen die met één kans de bezoekers op voorsprong bracht. Vele duels op scherp en dus vele fouten maar (het loze) Visser(tje) kon zijn werp naar het gouden fluitje niet waar maken. De ref ging meermaals in de fout waaronder een penalty die gelukkig door de VAR "overruled" werd. Mendyl hield er wel zijn 1e gele kaart aan over voor protest. Vlietinck en Sagrado vervingen de trage Kiyine en de matige Miguel. Cojocaru verwarmde de bank en werd vervangen door Prévot. Met nieuwe spits Braut Brunes en N'dri ook op de bank had OHL nog wat achter de hand. Antwerp speelde met zijn beste en gekende opstelling maar ondervond dat de Whites zich niet gewonnen gaven. Na de pauze wilden de Signoren de voorsprong verdubbelen maar het was Sagrado die een hoekschop in doel buffelde en de verdiende gelijkmaker op het bord bracht. Opoku blesserde zich bij een felle aanval in de rechthoek die net werd afgeblokt. Zo kon Braut Brunes zijn eerst stappen op de grasmat van den dreef zetten. Vermits de stand niet veranderde dropen de vele Antwerpse supporters af naar de bussen voor de terugreis naar de stad waar Brabo de grote markt siert. Voor Suske en Wiske lezers mag dat Antigoon zijn. Dit puntje doet de slappe seizoenstart niet vergeten maar schept vertrouwen voor de komende matchen op Eupen en thuis tegen Kortrijk. Hier zal er met dezelfde gedrevenheid moeten gespeeld worden en zal Braut Brunes zijn "tor" instinkt moeten boven halen. Weinig of geen tegendoelpunten incasseren is een bijkomende opdracht. Met nog een paar komende versterkingen zullen de plaatsjes duur worden. Brunes en N'dri, die hopelijk eens mag starten, moeten deze tegenstanders pijnigen en wat als Misao zijn verblijfsvergunning uit Japan mee brengt? Van Bommel weet er over mee te spreken als je een grote kern hebt. Brys zit nu al voor zijn laptop om de puzzel in elkaar te steken. Wij kijken naar boven want met 2 op twaalf is er nog altijd veel werk. De transferperiode sluit op 6 september. Mischien vertrekt Holzhauser nog naar Al Hilal, je weet maar nooit. En wie komt er bij?

Geduld, het komt wel goed.

Ref: Lauwrence Visser                                                Toeschouwers: 6500 ?


Union een maatje te sterk. 5-1


Door omstandigheden kon ik mijn vrienden niet vergezellen naar het vernieuwde Union. De TV was dus mijn enige troost om mijn geliefd OHL te volgen. Brys wist al dat het een moeilijke namiddag zou worden maar koos toch om met een 3-mans verdediging te starten met nieuwkomer Miguel aan de aftrap. De TV commentators, ene Aster en ene Wesley, konden beter een truitje van de thuisploeg aantrekken want OHL werd zelden vernoemd in positieve zin. Zij zagen een uitverkocht stadion(??), en drie punten voor Union al na een vroege voorsprong van de thuisploeg. Niet dat OHL een veelbelovende match aan het spelen was want er werd zelden een goede combinatie opgezet en de lange bal was telkens voor de thuisploeg. Na een tweede doelpunt van de Brusselaars leek de wedstrijd al gespeeld. De "whites" ondergingen het spel en gelukkig kon Torsteinsson met een afstandsschot, na hoekschop, een heerlijke aansluitingstreffer scoren. De ruststand (2-1) was eerder gevleid voor de bezoekers maar buiten verdedigen was er weinig positiefs te vermelden. Je zag een derde doelpunt al in de maak en de Leuvense verdediging kraakte maar begaf voorlopig niet. Het ontbreken van voldoende kwaliteit bij OHL werd met de minuut duidelijker. Union legde voortdurend de pijnpunten van de verdediging bloot. Het gebrek aan snelheid van Kiyine en Schrijvers kostten nog gele kaarten en de late tackles brachten thuisploeg Union op 4-1 na 2 strafschoppen en evenveel fouten. Brys speelde nu vol de aanval want N'Dri en Nsingi mochten de achterstand wegwerken. Een late 3e penalty in '95 bezegelde het lot van OHL 5-1. Misschien schiet de bestuurskamer wakker van deze opdoffer want we veronderstellen dat niet alleen wij deze afgang ondergaan. Een bijkomende spits die minstens 2x per wedstrijd scoort is nu wel dringend nodig want de 0 houden lukt blijkbaar niet. Zo moeten we wellicht tot het einde van het seizoen al knokken voor het behoud want met 1 op 9 staat er ons een lang seizoen te wachten. Nog even geduld dan zijn de nieuwkomers misschien inzetbaar. De bus voor de volgende verplaatsing zal weeral niet vol raken. Wie vindt de schuldige(n)? Spijtig voor alle moedigen die deze verplaatsing mee deden en even teleurgesteld zullen terugkeren. Ik plof me in mijn zetel want ik ben er nog altijd ene die na verlies niet kan lachen.

Ref: Eric Lambrechts                                                  Toeschouwers: 6.000


En de winstpremie gaat naar ....... "Mercier" 1-2


Voor wie een positief verslag wil lezen verwijs ik naar de site van OHL. Wie geen critisch verslag wil lezen, ga naar deel 2.


Deel 1: Wie bang is krijgt slaag en zo gebeurde ook. De Leuvense supporters, de betere van het land, doen er alles aan om hun ploeg te steunen op alle mogelijke manieren. De respons was 0,0. Afzakken naar de oude markt voor de eerste verplaatsing, in stoet naar het stadion komen, een spandoek om de bezoekers te verwelkomen, een nieuw vak 202 en ga zo maar door. Punten worden echter op het mooiste veld van de JPL verdiend en niet in de catacomben. Ariël en zijn kompanen, die wellicht iedere maand een som op hun bankrekening krijgen waar iedere gepensioneerde, of werkzame supporter maar kan van dromen spelen het klaar om spelers aan te schaffen die 3 maanden nodig hebben om op peil te komen eer ze kunnen ingezet worden. De smaakmakers van vorig seizoen Patris en De Norre werden samen met topscorer Gonzalez en Tamari vervangen door één nieuweling die aan de aftrap verschijnt. En dan geduld en afwachten prediken? De verantwoordelijken die onze verslagen minutieus lezen zullen even schrikken van al dit negatieve maar moeten beamen dat deze realiteit van moedige en gedreven supporters komt. Uren spenderen onze bestuursleden van alle supportersclubs om nieuwe leden te ronselen, het organiseren van de bussen voor de verplaatsingen, en staan van de eerste minuut klaar om de ploeg te steunen. We vragen weinig terug laat dat duidelijk zijn. De neutrale supporter warm maken om meermaals te komen lukt op deze manier niet. De goede start is al om zeep, en bovendien weten vriend en vijand dat de PO3 moet vermeden worden. Op deze manier zal het niet lukken. Keita en Holzhauser krijgen het om bepaalde redenen niet op gang en ondertussen haalden we 1 op 6 tegen de meest haalbare kaarten. Als het dan nog ongeluk was kan je er mee leven. De zitplaatsen werden duurder, het bier ook maar het spel werd zuurder en we zijn niet alleen met deze gedachten. Met Union en Antwerp in de komende weken moet er vertrouwen komen maar wie gaat dat klaar spelen? Hopen is ons enige hulpmiddel dat over blijft. Paniekaankopen moeten we niet verwachten. We gaan al geen 1B scenario vooropzetten maar wat beter voetbal en zeker betere uitslagen verdienen onze OHL supporters zeker wel. Voor wie nog meer kritiek wil lezen verwijs ik naar Facebook. Wie positief blijft leest hieronder.


Deel2: Tegen promovendus RWDM moesten de eerste 3 punten aan den Dreef blijven. Na het gelukkige puntje op Mambourg was dat een must om van een degelijke start te spreken. OHL startte met Maertens en verrassend met Keita in de basis. Mathieu leek niet helemaal in orde en werd bij de rust vervangen. Keita, die een goede eerste helft speelde ging er ook uit tijdens de pauze. RWDM had toen net en verdiend gelijk gemaakt na een doorsteekpas van .... ja, Mercier. OHL speelde de eerste 20 minuten zoals verwacht en kwam door Sagrado na een sublieme pas van Opoku op voorsprong. Iedereen geloofde in de eerste winstmatch door dit vertoon. Waarom onze ploeg dan meteen terugviel op lateraal voetbal zonder inspiratie of aanvallend spel is een raadsel dat alleen Marc Brys kan uitleggen. De bezoekers uit "Meilebeik" die met De Sart en Mercier 2 oud OHL spelers in hun rangen opstelden begonnen er in te geloven en maakten dankbaar gebruik van deze zwakke tegenstand. Na de pauze moest OHL opnieuw in de aanval om een tweede doelpunt te scoren. Al in de eerste minuut, toen vele supporters nog aanschoven om hun herbruikbare bekers in te wisselen, werd een ongelukkig handsspel van Ricca door de VAR tot penalty uitgeroepen en de Brusselaars kwamen zo zelfs op voorsprong. In de vorige match hadden we al gemerkt dat OHL niet gemakkelijk een verdediging uit verband kan spelen en daardoor meermaals de lange bal gebruikt. De RWDM doelman moest geen 2 wereldsafes verrichten om zijn ploeg naar een overwinning te loodsen. Als nieuwkomer in de JPL neem je deze geschenken in dank aan en laat je de thuisploeg met een kater achter. Bij de supporters zal dat niet anders zijn.

En voor wie er aan zou twijfelen: wij zullen er zijn op Union en tegen Antwerp om onze ploeg te steunen.

Ref: Arthur Denil                                           Toeschouwers: 6.200 


Een gevleid puntje op Mambourg 1-1


Een eerste verslag over een wedstrijd om snel te vergeten is nooit makkelijk. OHL met slechts één nieuwkomer tussen de lijnen kon een numerieke meerderheid, na rood voor thuisspeler Stulic, gedurende 70 minuten tegen 10, niet afsluiten met een driepunter. Erger nog, er was een gevleide penalty nodig om OHL de gelijkmaker te bezorgen. Opoku deed het goed en trapte de 1-1 op het bord. Charleroi leek nochtans geen topploeg maar na de uitsluiting koos Mazzu voor een verdedigende opstelling. Die deed het goed want OHL was nooit in staat om de stugge verdediging van de Carolo's te ontwrichten. Bovendien flirtte onze peter Schrijvers ook met rood, was Torsteinsson ver van zijn beste vorm en slofte Holzhauser als een oldtimer over het veld. Na de pauze werd hij terecht samen met Sagrado vervangen door N'Dri en Maertens. Het vlotte nu iets beter maar Koffi moest nooit wonderen verrichten om zijn netten schoon te houden. Tien minuten voor affluiten, net na de invalbeurten van Dom en Nsingi voor Thorsteinsson en Mendyl, ging de bal op de stip. Boukamir tikte Opoku aan en die zette de elfmeter zelf feilloos om. Ik kan begrijpen dat de supporters die op de oude markt het grote scherm aankeken, meermaals naar den toog zijn afgezakt om deze zwakke vertoning te ontlopen. OHL mag zeer tevreden zijn met dit puntje want de nederlaag was zeer dichtbij. Charleroi dat voor een leeg huis moest voetballen na bestraffing van de voetbalbond zal dit puntenverlies zeker betreuren. Hopelijk krijgt Brys wat meer schwung in onze ploeg want de thuismatch tegen RWDM moet met en driepunter afgesloten worden willen we van een degelijke seizoenstart kunnen spreken. Dat er nog versterking nodig is wisten we al maar nu werd het nog duidelijker. Hebben onze bestuurder dat ook gezien? Van de nieuwkomers kan N'Dri terugblikken op een degelijke invalsbeurt en ook Ezechiel Banzuzi deed het meer dan behoorlijk. Waar blijven de anderen?

Ref: Nathan Verboomen                                       Toeschouwers: 20